Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Panierowane rydze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Świeże rydze smażone w panierce.

Panierowane rydze Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Panierowane rydze

 

Sposób przygotowania:

Panierowane rydze
Rydze oczyścić, umyć i lekko osuszyć. Jajko wbić do miseczki i dokładnie rozbełtać. Na patelni rozgrzać trochę oleju i masło. Rydze zamaczać w jajku i obtaczać w bułce tartej. Kłaść je na rozgrzany na patelni tłuszcz, oprószyć solą i pieprzem. Grzyby smażyć na rumiano z każdej strony.
Panierowane rydze
Dokładnie oczyszczone umyte i lekko osuszone rydze.
Panierowane rydze
Jajko wbite do miseczki i dokładnie rozbełtane.
Panierowane rydze
Rydze w panierce smażone na rozgrzanym tłuszczu.