iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Panierowany camembert na czarnej porzeczce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 9

kto nie lubi sera w postaci półpłynnej i taki jest właśnie panierowany camembert. Zaserwowany na podsmażanej czarnej porzeczce. Smaczna przystawka.

Panierowany camembert na czarnej porzeczce

Składniki:

Panierowany camembert na czarnej porzeczce

 

 

  • 2 camemberty

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Panierowany camembert na czarnej porzeczce
Jajko rozbijamy i lekko mieszamy widelcem na talerzu. W jajku moczymy ser, następnie obtaczamy go w mące jeszcze raz w jajku i na koniec w tartej bułce. Smażymy w frytkownicy na złoto.

Czarne porzeczki myjemy usuwamy ogonki . Na patelni rozpuszczamy masło i chwile podsmażamy kulki porzeczek.

Na talerz wykładamy podsmażone porzeczki na nie układamy usmażony ser. Ozdabiamy świeżymi porzeczkami.