zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Panierowany morszczuk

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

morszczuk w panierce soczysty i smaczny

Panierowany morszczuk Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Panierowany morszczuk

 

Sposób przygotowania:

Panierowany morszczuk
Filety z morszczuka po rozmrożeniu umyć i osuszyć. Każdy filet przeciąć na pół a potem oprószyć solą i mocno pieprzem cytrynowym ( jeśli ktoś nie lubi może dać pieprzu mniej ). Tak przyprawione ryby zostawić na 20 minut. Potem jajka rozbełtać z odrobiną soli i papryką, na talerz wysypać bułkę tartą a na patelnie wlać olej. Filety maczać w jajku, panierować w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju na złoto brązowy kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać np. z frytkami i surówką.
Panierowany morszczuk
Etap 1filety umyć osuszyć pokroić na pół i doprawić
Panierowany morszczuk
Etap 2przygotować jajka i bułke tartą do ryby
Panierowany morszczuk
Etap 3rybę panierować i smazyć na oleju...
Panierowany morszczuk
Etap 4na złoto brązowy kolor z obu stron...

Tagi:

jajko tarta jajka