ania1904

ania1904

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Panini z pieczoną papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo pyszna i zdrowa przekąska

Panini z pieczoną papryką

Składniki:

Panini z pieczoną papryką

 

Sposób przygotowania:

Panini z pieczoną papryką
Świeżą paprykę polej oliwą z oliwek,oprósz solą i włóż na 40 min do piekarnika rozgrzanego do 180`C.Wyjmij,przestudź,obierz ze skórki,oczyść z nasion i pokrój w długie cienkie paski.Przygotuj pastę:zmiksuj oliwki z łyżeczką oliwy na gładką masę.Chlebek panini przekrój na pół.Jedną połówkę posmaruj kozim serkiem,drugą pastą z oliwek,a w środek włóż paprykę.Tak przygotowane panini grilluj przez około 2 min.NA koniec udekoruj listkami bazylii.

Tagi:

papryka