pigwa

pigwa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Panna cotta pigwy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszny i aromatyczny deser.

Panna cotta pigwy

Składniki:

Panna cotta pigwy

 

  • 500 g śmietany 30% lub 36%
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 5 łyżeczek żelatyny
  • dżem z brzoskwiniowy z owocami pigwowca ( w moich przepisach)
  • 6 łyżek syropu z pigwy (pigwowca)

Sposób przygotowania:

Panna cotta pigwy
Śmietanę, cukier i cukier waniliowy zagotować. Dodać żelatynę i mieszać, aż się rozpuści. Masę ostudzić i przelać do foremek. Po ostygnięciu wstawić do lodówki na 5 godzin. Pannę cottę wyjąć z foremek i polać syropem z pigwy. Podawać z dżemem brzoskwiniowym z owocami pigwowca.