Siba Mtongana

Siba Mtongana

Starszy Kucharz
[Przepisów: 22]

Pap cakes - przekąska dla każdego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pap cakes to oryginalna przekąska, którą przygotujesz prosto i szybko. Parę składników, odrobina pracy i smaczna przekąska gotowa!

Pap cakes - przekąska dla każdego

Składniki:

Pap cakes - przekąska dla każdego

 

  • 2 łyżki startej kostki rosołowej

 

  • 2 litry wody

 

 

  • 2 łyżki rozpuszczonego masła

 

 

  • 375 g bekonu

 

  • 2 posiekane cebule

 

 

 

  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki

 

  • 4 łyżki posiekanej kolendry

Sposób przygotowania:

Pap cakes - przekąska dla każdego
Zagotuj wodę i dodaj kostkę rosołową. Następnie wsyp kasze kukurydzianą stale mieszając, aby nie powstały grudki. Dodaj masło i gotuj do całkowitego wygotowania płynu lub jak kasza zbije się na jednolitą masę

Na patelni podsmaż na maśle wszystkie pozostałe składniki, a następnie wmieszaj do ugotowanej kaszy.

Uformuj z kaszy kulki i spłaszcz je dłonią. Pozostaw w ciepłym miejscu do czasu podania.

Przepis z Polsat Food Network