czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Pappardelle z indykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ekspresowe danie obiadowe, do przygotowania w pół godziny, w sam raz w zabiegany dzień lub przed wyjściem do pracy.

Pappardelle z indykiem

Składniki:

Pappardelle z indykiem

 

Sposób przygotowania:

Pappardelle z indykiem
Fileta z indyka pokroić w kostkę, obsypać przyprawami i podsmażyć w rondlu na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju.

Mięso zalać wrzątkiem, młodą marchewkę i cukinię pokroić i dodać do mięsa, gotować pod przykryciem 10 minut.

Z zielonych szparagów odłamać zdrewniałe końce, łodygi pokroić, główki zostawić w całości, wrzucić do mięsa. Gotować jeszcze 5 minut.

Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/2 szklanki wody, wlać do mięsa, zagotować, doprawić do smaku. W między czasie, w osobnym garnku ugotować makaron al dente, odcedzić i wymieszać z sosem.

Smacznego