mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Papryczki nadziewane Mariel

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gotowane papryczki nadziewane ryżem i mięsem

Papryczki nadziewane Mariel Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Papryczki nadziewane Mariel

 

Sposób przygotowania:

Papryczki nadziewane Mariel
Łopatkę opłukać , osuszyć i zmielić w maszynce do mięsa. Paprykę umyć, osuszyć ,wyjąć środek nasienny wycinając od góry otwór , tak by nie uszkodzić pozostałej papryki , ponownie opłukać , by pozbyć się pestek. Ryż ugotować w osolonej wodzie ,ugotowany opłukać zimną wodą , poczekać aż ocieknie . Otworzyć torebki wsypać ryż do miski gdy wystygnie , dodać mięso i jajko , przyprawić do smaku, wymieszać farszem nadziać papryki. Do szerokiego garnka poukładać pionowo papryki , zalać je bulionem.Gotować pod przykryciem do momentu aż papryki będą miękkie..
Papryczki nadziewane Mariel
mięso połączyć z ryżem , jajkiem i przyprawami
Papryczki nadziewane Mariel
napełnić paprykę przygotowanym farszem
Papryczki nadziewane Mariel
Papryki poukładać pionowo w szerokim garnku i dusić w bulionie