eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Papryka Eli faszerowana mięsem z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Papryka faszerowana ryżem z mięsem w pomidorowo paprykowym sosie.

Papryka Eli faszerowana mięsem z ryżem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Papryka Eli faszerowana mięsem z ryżem

 

 

Sposób przygotowania:

Papryka Eli faszerowana mięsem z ryżem
Papryki 6 sztuk umyć odciąc czapeczki z ogonkiem i usunąć nasiona. Pozostałą umytą paprykę pokroić w kostkę. Ryż ugotować w 1.5 szklanki osolonego wrzątku na pół miękko. Cebulę i czosnek obrać. Karkówkę,cebulę i czosnek zmielić w maszynce z sitkiem o średnich oczkach. Do mięsa dodać ostudzony ryż,pokrojoną paprykę,jajka,sól i pieprz do smaku. Masę wymieszać i nałożyć do przygotowanych papryk. Papryki włożyć do rondla z rozgrzanym olekem,przykryć czapeczkami i chwilę smażyć. Koncentrat wymieszać z litrem wody,dodać paprykę słodką,czosnek granulowany,suszoną cebulę,paprykę ostrą i zalać papryki. Dusić papryki około 50 minut. Gotowe papryki wyjąć z rondla. Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować. Smacznego!
Papryka Eli faszerowana mięsem z ryżem
Wybrać jędrne papryki i je umyć...........
Papryka Eli faszerowana mięsem z ryżem
Z papryk odciąć czapeczki z ogonkami i usunąć nasiona.
Papryka Eli faszerowana mięsem z ryżem
Do mięsa zmielonego razem z cebulą i czosnkiem dodać jajka przyprawy i wymieszać.
Papryka Eli faszerowana mięsem z ryżem
Farsz nałożyć do papryk i przykryć je czapeczkami.