Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Papryka faszerowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gdy jest sezon na paprykę, to biorę się zaraz za faszerowanie jej różnymi farszami. Dziś przygotowałam z mięsem i pieczarkami

Papryka faszerowana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Papryka faszerowana

 

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana
Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju, dodać pieczarki, podsmażyć. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać ostudzone pieczarki z cebulą i pokrojoną natkę pietruszki, doprawić do smaku solą , pieprzem i wegetą. Paprykę umyć odciąć górne wierzchy , 2 cm od strony ogonka. Następnie paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i oprószyć środek papryk solą i pieprzem. Papryki nadziać przygotowanym farszem, przykryć ściętymi wierzchami, polać odrobiną oleju. Naczynie do zapiekania wysmarować olejem, ułożyć papryki, piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop.przez około 45 minut
Papryka faszerowana
Umyta i osączona papryka została pozbawiona gniazd nasiennych
Papryka faszerowana
Cebula z pieczarkami została przesmażona na tłuszczu
Papryka faszerowana
Mięso mielone połączone z cebulą i pieczarkami
Papryka faszerowana
Gotowym farszem zostały napełnione papryki

Tagi:

mięso papryka