kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Książka Kucharska: Faszerowane warzywa

Papryka faszerowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smaczny dodatek do ziemniaków...

Papryka faszerowana

Składniki:

Papryka faszerowana

 

  • 3 papryki
  • 40 dag mięsa mielonego
  • 1 czerstwa bułeczka
  • 1 duża pieczarka
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • przyprawy:
  • wegeta
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana
Do mięsa mielonego dodać namoczoną i odciśniętą bułeczkę, zetrzeć na grubej tarce pieczarkę, cebulę i marchewkę. Dodać przyprawy do smaku, wyrobić masę mięsną. Paprykę przekroić na połowę, usunąć gniazda nasienne i napełnić farszem. Ułożyć w szerokiej patelni z przykrywą, podlać wodą, dodać listek laurowy i wegetę i dusić do miękkości około 25 minut. Podawać jako samodzielne danie z pieczywem i ogórkiem lub też z ziemniakami i z dowolną surówką.