olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Papryka faszerowana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Papryka faszerowana mięsem mielonym, połączonym z ryżem i podsmażoną cebulką, a następnie całość zapiekana w piekarniku.

Papryka faszerowana Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Papryka faszerowana

 

  • 8 papryk czerwonych
  • 700 g mięsa mielonego
  • 4 cebule
  • 1 łyżeczka Kucharka
  • 2 szklanki ryżu
  • 1 litr bulionu drobiowego

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana
Cebulę drobno kroję i podsmażam. Z papryki odcinam górną część wraz z ogonkiem, wyjmuję nasiona i dokładnie płuczę. Ryż gotuję, a po przestudzeniu łączę z cebulą i mięsem mielonym. Całość doprawiam Kucharkiem, solą, pieprzem i dokładnie mieszam. Farsz umieszczam w paprykach, przykrywam je odciętą częścią z ogonkiem i wstawiam je do naczynia żaroodpornego, zalewam je bulionem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200 st C i piekę przez około 40 minut.
Papryka faszerowana
Cebulę obieram, drobno kroję i podsmażam.
Papryka faszerowana
Z papryki odcinam górną część wraz z ogonkiem, wyjmuję nasiona i dokładnie płuczę.