Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 667]

Papryka faszerowana cukinią i parmezanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taka pieczona papryka, faszerowana pieczarkami, cukinią oraz parmezanem jest bardzo pożywna i smaczna.

Papryka faszerowana cukinią i parmezanem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Papryka faszerowana cukinią i parmezanem

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana cukinią i parmezanem
Papryki myjemy, osuszamy, odcinamy wierzchołki i usuwamy gniazda nasienne. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekaną cebulę i szklimy ją. Dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki, paprykę zielona oraz cukinię i smażymy przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając.

Zdejmujemy patelnię z ognia. Dodajemy parmezan oraz bułkę tartą. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Napełniamy papryki farszem. Przykrywamy wierzchołkami.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni. 
Papryka faszerowana cukinią i parmezanem
Papryki myjemy, osuszamy, odcinamy wierzchołki i usuwamy gniazda nasienne.
Papryka faszerowana cukinią i parmezanem
Dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki, paprykę zielona oraz cukinię i smażymy przez kilka minut.
Papryka faszerowana cukinią i parmezanem
Zdejmujemy patelnię z ognia. Dodajemy parmezan oraz bułkę tartą.
Papryka faszerowana cukinią i parmezanem
Napełniamy papryki farszem i pieczemy 20 minut.

Tagi:

dania papryka