kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Papryka faszerowana grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Z papryki usunąć gniazda nasienne, opłukać, obgotować we wrzącej osolonej wodzie.

Papryka faszerowana grzybami

Składniki:

Papryka faszerowana grzybami

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana grzybami
Z papryki usunąć gniazda nasienne, opłukać, obgotować we wrzącej osolonej wodzie. Cebulę pokrajać, przesmażyć, dodać drobno poszatkowane grzyby i udusić. Powstałą masę ostudzić, przyprawić do smaku dodać tartą bułkę i jaja ugotowane na twardo i posiekane; napełnić farszem paprykę, włożyć do rondla podlać wywarem z włoszczyzny i udusić do miękkości. Sos zaprawić śmietaną i mąką. Podawać z ziemniakami lub ryżem na sypko.