dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Papryka faszerowana kaszą i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bardzo smaczne, syte i ciekawe jedzenie na obiad lub kolacje. Takie papryki mogłabym jeść codziennie.

Papryka faszerowana kaszą i jajkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Papryka faszerowana kaszą i jajkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana kaszą i jajkiem
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Posiekaną cebulę szklimy i dodajemy do kaszy. Jajka kroimy w drobno kostkę i dodajemy do kaszy wraz z surowym jajkiem, startym żółtym serem i przyprawami do smaku. Dokładnie mieszamy. Paprykę dzielimy na pół, oczyszczamy. Środek nacieramy solą i pieprzem. Farsz nakładamy do środka papryki. Wierzch posypujemy startą fetą. Układamy w naczyniu wysmarowanym oliwą. Zapiekamy ok 20 - 25 minut w średni nagrzanym piekarniku. Smacznego!
Papryka faszerowana kaszą i jajkiem
Posiakaną cebulę szklimy na rozgrzanym tłuszczu.
Papryka faszerowana kaszą i jajkiem
Do kaszy dodajemy ser, jajka i przyprawy do smaku.
Papryka faszerowana kaszą i jajkiem
Dokłądnie mieszamy maszę z kaszy gryczanej.
Papryka faszerowana kaszą i jajkiem
Farszem napełniamy papryki i zapiekamy.