Strona główna Papryka faszerowana kaszą jaglaną

Papryka faszerowana kaszą jaglaną

luna19

Srebrny Ekspert
Przepisy: 572
zdjęcia: 1 z 1
Papryka faszerowana kaszą jaglaną
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Papryka z kaszą jaglaną.. wyśmienicie smakuje


trudność: łatwe
czas:

Papryka faszerowana kaszą jaglaną - SKŁADNIKI:

  • 5 małych równych papryk
  • 1 szkl kaszy jaglanej
  • 1 łyżka suszonych pomidorów
  • 300 g mięsa (łopatka)
  • duża garść posiekanej kolorowej papryki
  • 4 ząbki czosnku
  • pół cebuli
  • szczypta oregano
  • szczypta majeranku
  • sól
  • pieprz
  • 2 jajka
  • tłuszcz do smażenia

Papryka faszerowana kaszą jaglaną - PRZYGOTOWANIE:

Zagotować dwie szkl wody z dodatkiem soli i z suszonymi pomidorami, wsypać kaszę i ugotować, Kiedy kasza wciągnie juz cały plyn przykryć garnek i zdjąć z ognia . Pozostawić pod przykryciem. Paprykę oczyścić i wydrążyć gniazda nasienne pozostawiając przykrywki z korzonkiem do przykrycia. Mięso posiekać drobno, na patelni rozgrzać tłuszcz i włożyć mięso do smażenia, dodać paprykę drobno posiekaną cebulę i czosnek pokrojony na plasterki oraz sól i pieprz do smaku. Smażyć ok 10 min. Kaszę wyłożyć do miski, dodać podsmażone mięso z papryką i czosnkiem, przyprawy do smaku i jajka. Dobrze wymieszać. Nadziewać paprykę i przykryć kapelusikami. Ustawić papryki w naczyniu żaroodpornym, podlać na dno troszkę oleju, paprykę również skropić oliwą, podlać wodą. Naczynie okryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika na ok 40 - 50 min.. w temp 200 st. Przygotować sos: W rondelku przyrumienić paprykę i czosnek, dodać wodę i rozrobioną z mąką śmietanę oraz koncentrat pomidorowy i przyprawy. Ciągle mieszając zagotować sos po czym zmiksować blenderem. Paprykę podawać z sosem. Przyozdobić natką .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Papryka faszerowana kaszą jaglaną  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Papryka
Pęczak z warzywami Sałatka makaronowa Warzywa z kiełbasą na ryżu
Placuszki z kurczaka z cieciorką i papryką Polędwiczka w sosie paprykowym z kuskusem Papryczki faszerowane soczewicą
Pęczak z brukselką ,papryką i mięsem Papryki faszerowane kaszą i mięsem wg Zub3r'a Papryki z kaszą gryczaną
Makaronowa patelnia z kiełbasą i paprykami Filet z kolorowym nadzieniem Polędwiczki w ostrej paprykowej osłonie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane