Strona główna Papryka faszerowana kaszą jaglaną

Papryka faszerowana kaszą jaglaną

luna19 - Przepis na: Papryka faszerowana kaszą jaglaną offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 572
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Papryka faszerowana kaszą jaglaną
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Papryka z kaszą jaglaną.. wyśmienicie smakuje


trudność: łatwe
czas:

Papryka faszerowana kaszą jaglaną - SKŁADNIKI:

  • 5 małych równych papryk
  • 1 szkl kaszy jaglanej
  • 1 łyżka suszonych pomidorów
  • 300 g mięsa (łopatka)
  • duża garść posiekanej kolorowej papryki
  • 4 ząbki czosnku
  • pół cebuli
  • szczypta oregano
  • szczypta majeranku
  • sól
  • pieprz
  • 2 jajka
  • tłuszcz do smażenia

Papryka faszerowana kaszą jaglaną - PRZYGOTOWANIE:

Zagotować dwie szkl wody z dodatkiem soli i z suszonymi pomidorami, wsypać kaszę i ugotować, Kiedy kasza wciągnie juz cały plyn przykryć garnek i zdjąć z ognia . Pozostawić pod przykryciem. Paprykę oczyścić i wydrążyć gniazda nasienne pozostawiając przykrywki z korzonkiem do przykrycia. Mięso posiekać drobno, na patelni rozgrzać tłuszcz i włożyć mięso do smażenia, dodać paprykę drobno posiekaną cebulę i czosnek pokrojony na plasterki oraz sól i pieprz do smaku. Smażyć ok 10 min. Kaszę wyłożyć do miski, dodać podsmażone mięso z papryką i czosnkiem, przyprawy do smaku i jajka. Dobrze wymieszać. Nadziewać paprykę i przykryć kapelusikami. Ustawić papryki w naczyniu żaroodpornym, podlać na dno troszkę oleju, paprykę również skropić oliwą, podlać wodą. Naczynie okryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika na ok 40 - 50 min.. w temp 200 st. Przygotować sos: W rondelku przyrumienić paprykę i czosnek, dodać wodę i rozrobioną z mąką śmietanę oraz koncentrat pomidorowy i przyprawy. Ciągle mieszając zagotować sos po czym zmiksować blenderem. Paprykę podawać z sosem. Przyozdobić natką .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Papryka faszerowana kaszą jaglaną  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Papryka
Papryka faszerowana z sosem pomidorowym Papryka z ryżem pełnoziarnistym i mięsem Moje kolorowe leczo
Sałatka  czerwony - żółty - zielony Pieczone gołąbki z sosem z pieczonych papryk Leczo z papryki i kiełbasy
Sałatka grillowa - pomidor, papryka Leczo z bakłażanem Potrawka warzywna z kurczakiem
Roladki z udek kurczaka Sałatka z jajkiem Duszony schab na warzywnej pierzynce

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane