Strona główna Papryka faszerowana kaszą jaglaną

Papryka faszerowana kaszą jaglaną

luna19 - Przepis na: Papryka faszerowana kaszą jaglaną offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 572
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Papryka faszerowana kaszą jaglaną
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Papryka z kaszą jaglaną.. wyśmienicie smakuje


trudność: łatwe
czas:

Papryka faszerowana kaszą jaglaną - SKŁADNIKI:

  • 5 małych równych papryk
  • 1 szkl kaszy jaglanej
  • 1 łyżka suszonych pomidorów
  • 300 g mięsa (łopatka)
  • duża garść posiekanej kolorowej papryki
  • 4 ząbki czosnku
  • pół cebuli
  • szczypta oregano
  • szczypta majeranku
  • sól
  • pieprz
  • 2 jajka
  • tłuszcz do smażenia

Papryka faszerowana kaszą jaglaną - PRZYGOTOWANIE:

Zagotować dwie szkl wody z dodatkiem soli i z suszonymi pomidorami, wsypać kaszę i ugotować, Kiedy kasza wciągnie juz cały plyn przykryć garnek i zdjąć z ognia . Pozostawić pod przykryciem. Paprykę oczyścić i wydrążyć gniazda nasienne pozostawiając przykrywki z korzonkiem do przykrycia. Mięso posiekać drobno, na patelni rozgrzać tłuszcz i włożyć mięso do smażenia, dodać paprykę drobno posiekaną cebulę i czosnek pokrojony na plasterki oraz sól i pieprz do smaku. Smażyć ok 10 min. Kaszę wyłożyć do miski, dodać podsmażone mięso z papryką i czosnkiem, przyprawy do smaku i jajka. Dobrze wymieszać. Nadziewać paprykę i przykryć kapelusikami. Ustawić papryki w naczyniu żaroodpornym, podlać na dno troszkę oleju, paprykę również skropić oliwą, podlać wodą. Naczynie okryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika na ok 40 - 50 min.. w temp 200 st. Przygotować sos: W rondelku przyrumienić paprykę i czosnek, dodać wodę i rozrobioną z mąką śmietanę oraz koncentrat pomidorowy i przyprawy. Ciągle mieszając zagotować sos po czym zmiksować blenderem. Paprykę podawać z sosem. Przyozdobić natką .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Papryka faszerowana kaszą jaglaną  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Papryka
Paprykowa potrawka z dynią podana z makaronem Kurczak w papryce Leczo z zielonej papryki i pieczarek
Papryka faszerowana kaszą i gotowanym kurczakiem Krem z pieczonej papryki Jesienne leczo z kiełbasą
Leczo z dynią Hokkaido Ajwar - sos z papryki i bakłażanu Kurczak w sosie paprykowym z curry i mleczkiem
Ostry mus paprykowy do słoików Papryka w słoikach Jesienna zapiekanka makaronowa

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane