olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Papryka faszerowana mięsem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Papryka faszerowana mięsem mielonym połączonym z przecierem pomidorowym i czosnkiem oraz cebulą pokryta warstwą sera.

Papryka faszerowana mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Papryka faszerowana mięsem

 

  • 8 sztuk papryka czerwona
  • 1,5 kg mięsa mielonego
  • olej do smażenia
  • 1 główka czosnku
  • 4 cebule
  • 1 łyżka papryki ostrej
  • 1 łyżka Vegety
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • sól do smaku
  • 1 opakowanie słodkiej papryki
  • 2 przeciery pomidorowe
  • 100 gram sera edamskiego

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana mięsem
Mięso mielone podsmażam na rozgrzanym na patelni oleju. Czosnek i cebulę obieram, kroję i podsmażam na oleju. Do podsmażonego mięsa dodaję cebulę i czosnek oraz ostrą paprykę i Vegetę, pieprz, sól, słodką paprykę, przecier pomidorowy i dokładnie całość mieszam. Paprykę myję, przecinam wzdłuż, pozbawiam gniazd nasiennych i układam na blaszce. Papryki napełniam farszem. Następnie posypuję je startym serem. Blachę umieszczam w piekarniku nagrzanym do 200C. Papryki piekę przez 15 minut, po czym przekładam je na talerz.
Papryka faszerowana mięsem
Mięso mielone podsmażam na rozgrzanym na patelni oleju. Czosnek i cebulę obieram, kroję i podsmażam na oleju. Do podsmażonego mięsa dodaję cebulę i czosnek oraz ostrą paprykę i Vegetę, pieprz, sól, słodką paprykę, przecier pomidorowy i mieszam.
Papryka faszerowana mięsem
Paprykę myję, przecinam wzdłuż, pozbawiam gniazd nasiennych i układam na blaszce.
Papryka faszerowana mięsem
Papryki napełniam przygotowanym farszem.
Papryka faszerowana mięsem
Następnie posypuję je startym serem. Blachę umieszczam w piekarniku nagrzanym do 200C.