kimo8

kimo8

Starszy Kucharz
[Przepisów: 33]

papryka faszerowana miesem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

super pomysl aby zaskoczyc gosci w domu

papryka faszerowana miesem

Składniki:

papryka faszerowana miesem

 

  • 0.5 kg wołowiny mielonej
  • pol szklanki ryżu długoziarnistego białego
  • 1 szklanka wody
  • 6 zielonych papryk
  • 2 puszki sosu pomidorowego
  • 1 łyżka sosu Worcestershire
  • 1/4 łyżeczki soli czosnkowej
  • 1/4 łyżeczki cebuli w proszku
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka przyprawy włoskiej

Sposób przygotowania:

papryka faszerowana miesem
Rozgrzać piekarnik do (175 stopni).Umieść ryż i wodę w garnku i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować 20 minut. W patelni na średnim ogniu, gotować wołowinę, aż równomiernie zrumienieje.Zdjąć i wyrzucić szczyty, nasiona i błonę papryki. Ułożyć paprykę w naczyniu do pieczenia z niekompletnych stronach góry. (Pokrój dno papryki w razie potrzeby tak, że będą stać w pozycji pionowej).W misce wymieszać zasmażaną wołowinę, gotowanego ryżu, 1 sos pomidorowy, sos Worcestershire może i czosnek w proszku, cebula w proszku, sól i pieprz. Łyżka równa ilość mieszanki do każdego wydrążonej papryki. Wymieszać pozostały sos pomidorowy i przyprawy włoskiej w misce i zalać wypchane papryki.Piec 1 godzine w nagrzanym piekarniku, fastrygowanie z sosem co 15 minut, aż papryka będzie miękka.