Strona główna Papryka faszerowana mięsem mielonym

Papryka faszerowana mięsem mielonym

Papryka « poprzedni | następny »
Wafelek2601 - Przepis na: Papryka faszerowana mięsem mielonym offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 658
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Papryka faszerowana mięsem mielonym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszna papryka faszerowana mięsem mielonym i zapieczona w piekarniku


trudność: łatwe
czas:

Papryka faszerowana mięsem mielonym - SKŁADNIKI:

Papryka faszerowana mięsem mielonym - PRZYGOTOWANIE:

Cebulkę i czosnek obrać, umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, podsmażyć na nim cebulkę z czosnkiem. Zdjąć z ognia, ostudzić. Mięso dokładnie umyć, zmielić w maszynce. Dodać cebulkę z czosnkiem , surowe jajko, oraz bułkę tartą. Z sera odciąć 3 plastry, resztę pokroić w kostkę. Pokrojony ser dodać do mięsa. Doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym oraz bazylią. Wyrobić jednolitą masę. Paprykę dokładnie umyć, odciąć tzw. "kapelusze". Wydrążyć gniazda nasienne. Paprykę nafaszerować mięsem mielonym. Włożyć do piekarniku nagrzanego do 200 stopni. Piec przez 30 minut. Po tym czasie na każdą paprykę położyć plaster sera, przykryć "kapeluszem". Piec kolejne 15 minut. Podawać gorące.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Papryka faszerowana mięsem mielonym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Papryka
Paprykowa potrawka z dynią podana z makaronem Kurczak w papryce Leczo z zielonej papryki i pieczarek
Papryka faszerowana kaszą i gotowanym kurczakiem Krem z pieczonej papryki Jesienne leczo z kiełbasą
Leczo z dynią Hokkaido Ajwar - sos z papryki i bakłażanu Kurczak w sosie paprykowym z curry i mleczkiem
Ostry mus paprykowy do słoików Papryka w słoikach Jesienna zapiekanka makaronowa

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane