Strona główna Papryka faszerowana mięsem mielonym

Papryka faszerowana mięsem mielonym

Papryka « poprzedni | następny »
Wafelek2601 - Przepis na: Papryka faszerowana mięsem mielonym online

Srebrny Ekspert
Przepisy: 649
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Papryka faszerowana mięsem mielonym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszna papryka faszerowana mięsem mielonym i zapieczona w piekarniku


trudność: łatwe
czas:

Papryka faszerowana mięsem mielonym - SKŁADNIKI:

Papryka faszerowana mięsem mielonym - PRZYGOTOWANIE:

Cebulkę i czosnek obrać, umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, podsmażyć na nim cebulkę z czosnkiem. Zdjąć z ognia, ostudzić. Mięso dokładnie umyć, zmielić w maszynce. Dodać cebulkę z czosnkiem , surowe jajko, oraz bułkę tartą. Z sera odciąć 3 plastry, resztę pokroić w kostkę. Pokrojony ser dodać do mięsa. Doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym oraz bazylią. Wyrobić jednolitą masę. Paprykę dokładnie umyć, odciąć tzw. "kapelusze". Wydrążyć gniazda nasienne. Paprykę nafaszerować mięsem mielonym. Włożyć do piekarniku nagrzanego do 200 stopni. Piec przez 30 minut. Po tym czasie na każdą paprykę położyć plaster sera, przykryć "kapeluszem". Piec kolejne 15 minut. Podawać gorące.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Papryka faszerowana mięsem mielonym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Papryka
Sałatka ogórkowo paprykowa Mielone z antonówką i papryką Risotto z kurczakiem na zielonej herbacie
Sałatka z kapustą, ogórkiem i papryką na zimę Bałkańska ljutenica Sałatka z dipem musztardowym
Leczo z pomidorami i cukinią Papryka faszerowana z sosem pomidorowym Papryka z ryżem pełnoziarnistym i mięsem
Moje kolorowe leczo Sałatka  czerwony - żółty - zielony Pieczone gołąbki z sosem z pieczonych papryk

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane