Strona główna Papryka faszerowana mięsem mielonym

Papryka faszerowana mięsem mielonym

Papryka « poprzedni | następny »
Wafelek2601 - autor przepisu Papryka faszerowana mięsem mielonym offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 583
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Papryka faszerowana mięsem mielonym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszna papryka faszerowana mięsem mielonym i zapieczona w piekarniku


trudność: łatwe
czas:

Papryka faszerowana mięsem mielonym - SKŁADNIKI:

  • 60 dkg łopatki wieprzowej
  • 3 papryki czerwone
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól morska
  • pieprz czarny mielony
  • 1 łyżeczka bazylii
  • czosnek granulowany
  • 15 dkg sera żółtego

Papryka faszerowana mięsem mielonym - PRZYGOTOWANIE:

Cebulkę i czosnek obrać, umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, podsmażyć na nim cebulkę z czosnkiem. Zdjąć z ognia, ostudzić. Mięso dokładnie umyć, zmielić w maszynce. Dodać cebulkę z czosnkiem , surowe jajko, oraz bułkę tartą. Z sera odciąć 3 plastry, resztę pokroić w kostkę. Pokrojony ser dodać do mięsa. Doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym oraz bazylią. Wyrobić jednolitą masę. Paprykę dokładnie umyć, odciąć tzw. "kapelusze". Wydrążyć gniazda nasienne. Paprykę nafaszerować mięsem mielonym. Włożyć do piekarniku nagrzanego do 200 stopni. Piec przez 30 minut. Po tym czasie na każdą paprykę położyć plaster sera, przykryć "kapeluszem". Piec kolejne 15 minut. Podawać gorące.



Komentarze do Papryka faszerowana mięsem mielonym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Papryka
Sałatka z grillowanych warzyw z serowymi kulkami Zapiekana papryczka czereśniowa Paprykowe motylki
Pasta kanapkowa z szynką i warzywami Razowa tarta z wędzonym twarogiem i papryką Kolorowy bigos meksykański
Wiosenne tortille z tuńczykiem Wszechstronna pasta wielowarzywna Filecik w stylu leczo
 Mała pizza z mięsa mielonego z papryką Leczo z mięsem mielonym Sałatka z pieczoną papryką i chrupiącym boczkiem
Dziś moderatorami są
Babciagramolka
Babciagramolka

Platynowy Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane