Strona główna Papryka faszerowana mięsem mielonym

Papryka faszerowana mięsem mielonym

Papryka « poprzedni | następny »
Wafelek2601 - Przepis na: Papryka faszerowana mięsem mielonym offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 658
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Papryka faszerowana mięsem mielonym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszna papryka faszerowana mięsem mielonym i zapieczona w piekarniku


trudność: łatwe
czas:

Papryka faszerowana mięsem mielonym - SKŁADNIKI:

Papryka faszerowana mięsem mielonym - PRZYGOTOWANIE:

Cebulkę i czosnek obrać, umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, podsmażyć na nim cebulkę z czosnkiem. Zdjąć z ognia, ostudzić. Mięso dokładnie umyć, zmielić w maszynce. Dodać cebulkę z czosnkiem , surowe jajko, oraz bułkę tartą. Z sera odciąć 3 plastry, resztę pokroić w kostkę. Pokrojony ser dodać do mięsa. Doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym oraz bazylią. Wyrobić jednolitą masę. Paprykę dokładnie umyć, odciąć tzw. "kapelusze". Wydrążyć gniazda nasienne. Paprykę nafaszerować mięsem mielonym. Włożyć do piekarniku nagrzanego do 200 stopni. Piec przez 30 minut. Po tym czasie na każdą paprykę położyć plaster sera, przykryć "kapeluszem". Piec kolejne 15 minut. Podawać gorące.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Papryka faszerowana mięsem mielonym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Papryka
Jesienna zapiekanka makaronowa Sałatka z żółtego sera i papryki Gulasz z kluseczkami
Śniadaniowy serek z warzywami Paprykowa pasta ajwar Paprykowa pasta lub ketchup
Uzupełnione smaczki- faszerowane papryki i cukinia Gryczotto ze śliwką i pieczonym filetem Wytrawny omlet na kolacje
Paprykowe śniadanie Paprykowa zupa gulaszowa Papryka z cukinią w zalewie

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane