Strona główna Papryka faszerowana mięsem mielonym

Papryka faszerowana mięsem mielonym

Papryka « poprzedni | następny »
Wafelek2601

Srebrny Ekspert
Przepisy: 755
zdjęcia: 1 z 5
Papryka faszerowana mięsem mielonym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszna papryka faszerowana mięsem mielonym i zapieczona w piekarniku


trudność: łatwe
czas:

Papryka faszerowana mięsem mielonym - SKŁADNIKI:

Papryka faszerowana mięsem mielonym - PRZYGOTOWANIE:

Cebulkę i czosnek obrać, umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, podsmażyć na nim cebulkę z czosnkiem. Zdjąć z ognia, ostudzić. Mięso dokładnie umyć, zmielić w maszynce. Dodać cebulkę z czosnkiem , surowe jajko, oraz bułkę tartą. Z sera odciąć 3 plastry, resztę pokroić w kostkę. Pokrojony ser dodać do mięsa. Doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym oraz bazylią. Wyrobić jednolitą masę. Paprykę dokładnie umyć, odciąć tzw. "kapelusze". Wydrążyć gniazda nasienne. Paprykę nafaszerować mięsem mielonym. Włożyć do piekarniku nagrzanego do 200 stopni. Piec przez 30 minut. Po tym czasie na każdą paprykę położyć plaster sera, przykryć "kapeluszem". Piec kolejne 15 minut. Podawać gorące.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Papryka faszerowana mięsem mielonym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Papryka
Paprykowa zupa krem Eli Papryka faszerowana kuskusem i kurczakiem Wieprzowa polędwiczka z papryką i cebulą
Nadziana pieczona papryka z kaszą jaglana Tuńczyk z papryką i cebulą Papryka konserwowa
Risotto dla zakochanych  Pikantne leczo z grzankami Pizza z kurczakiem i  papryką
Naleśniki drożdżowe z papryką Zupa  paprykowo - ziemniaczana Papryka faszerowana kaszą i jajkiem

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane