kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Książka Kucharska: Faszerowane warzywa

Papryka konserwowa faszerowana

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

super przekąska - sałatka w papryce...

Papryka konserwowa faszerowana

Składniki:

Papryka konserwowa faszerowana

 

  • papryka kolorowa 4 -5 szt
  • kapusta słodka 1/2 główki
  • kminek 1 łyżeczka
  • marchew 1 szt
  • pieprz 1/4 łyżeczki
  • olej 1/2 szkl
  • kwasek cytrynowy 1/4 łyżeczki
  • zalewa: woda 3 szkl
  • ocet 1 szkl
  • cukier 2 szkl
  • sól 1 łyżka
  • listek laurowy 2 szt
  • ziele angielskie 5 szt
  • pieprz ziarnisty 5 szt

Sposób przygotowania:

Papryka konserwowa faszerowana
Kapustę poszatkować, posolić i odstawić na kilka godzin. Następnie zetrzeć marchew na grubej tarce i dodać pieprz, kminek, kwasek cytrynowy i olej. Wymieszać składniki razem. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych najpierw sparzyć w gotującej wodzie kilka minut żeby była miękka i napełnić kapustą. Ułożyć paprykę pionowo w dużym słoju. Zagotować zalewę i zalać paprykę. Pasteryzować 30 minut. Dobra jest za miesiąc jak wszystkie składniki dobrze przejdą przyprawami.

Tagi:

papryka