Papryka kwaszona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dość kwaśne przetwory w naszych słoikach

Papryka kwaszona

Składniki:

Papryka kwaszona

 

Sposób przygotowania:

Papryka kwaszona
Przygotowanie: Każdą paprykę umyć i usuwając gniazda nasienne przekrajać na pół. Łodygi kopru po umyciu pokrajać na kawałki. Estragon wypłukać w chłodnej wodzie i osączyć. Do dużego garnka wlać 5 -6 szklanek wody i posolić. Zagotować. Na dno dużego słoja układać paprykę, obrany czosnek, łodygę kopru, gałązki estragonu. Zalać zagotowaną wodą z solą. Słój wynieść w chłodne miejsce, a po 3 dniach np. do piwnicy. Po zakwaszeniu rozłożyć do czystych słoików, zamknąć i pasteryzować w temp. 85 s.c przez 12-15 minut.

Tagi:

papryka