Papryka marynowana

lena - Przepis na: Papryka marynowana offline

Szef Kuchni
Przepisy: 53
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Papryka marynowana
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 10

Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski i wrzucić na wrzącą wodę na 5 minut, by ją sparzyć.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Papryka marynowana - SKŁADNIKI:

Papryka marynowana - PRZYGOTOWANIE:

Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski i wrzucić na wrzącą wodę na 5 minut, by ją sparzyć. ZALEWA: Wodę, ocet, cukier, sól, zagotować. Odcedzoną gorącą paprykę układać ciasno w słoikach dodać gorczycę, listka laurowego,ziele angielskie i na wierzch do każdego słoika wlać po łyżce oleju. Wrzącą zalewą zalać słoiki i odwrócić słoiki do góry dnem.. Nie pasteryzujemy.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Papryka marynowana (strona 1 z 2)  
anetka

anetka
offline

2008-09-16 16:55
Pyszna
Skomentuj
Oceń:
0
Borubar

Borubar
offline

2008-09-13 09:25
Papryczki są przepyszne, w tym roku właśnie dostałem od rodziny większa ilośc papryki to wykorzystam przepis :)
Skomentuj
Oceń:
0
anetka

anetka
offline

2008-09-16 16:56
Borubar napisał(a):

Papryczki są przepyszne, w tym roku właśnie dostałem od rodziny większa ilośc papryki to wykorzystam przepis :)

Warto zrobić w zimę jak znalazł
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

jolantar
gość

2008-09-18 02:14
a ile octu?
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

IZa
gość

2008-09-28 21:50
A ten ocet 5% czy 10%?
Skomentuj
Oceń:
0
lena

lena
offline

2008-09-29 10:37
IZa napisał(a):

A ten ocet 5% czy 10%?A ten ocet 5% czy 10%?

Ocet 10%.Pozdrawiam.
Skomentuj
Oceń:
0
sandra200

sandra200
offline

2008-11-29 21:56
do ulubionych
Skomentuj
Oceń:
0
milla

milla
offline

2009-09-24 22:32
mniam-mniam:) do ulubionych!!!
Skomentuj
Oceń:
0
lena

lena
offline

2008-09-18 23:17
tak jak w przepisie napisane 0,5 szklanki octu
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

andziulka
gość

2008-09-27 09:37
lena napisał(a):

tak jak w przepisie napisane 0,5 szklanki octu


a dlaczego nie pasteryzujemy? nie popsuje si e ta papryka?
Skomentuj
Oceń:
0
lena

lena
offline

2008-09-27 16:37
andziulka napisał(a):

lena napisał(a):

tak jak w przepisie napisane 0,5 szklanki octu


a dlaczego nie pasteryzujemy? nie popsuje si e ta papryka?

Jak zalejemy gorącą zalewą i po natychmiastowym zamknięciu słoika odwrócimy go do góry dnem,do momentu aż całkowicie wystygną,słoik bez pasteryzowania się zamknie -na pewno się papryka nie popsuje.W czasie pasteryzacji papryka robi się za miękka,a w zalewie ładnie skruszeje.
Skomentuj
Oceń:
0
Lenusia

Lenusia
offline

2009-10-14 15:44
lena napisał(a):

andziulka napisał(a):

lena napisał(a):

tak jak w przepisie napisane 0,5 szklanki octu


a dlaczego nie pasteryzujemy? nie popsuje si e ta papryka?

Jak zalejemy gorącą zalewą i po natychmiastowym zamknięciu słoika odwrócimy go do góry dnem,do momentu aż całkowicie wystygną,słoik bez pasteryzowania się zamknie -na pewno się papryka nie popsuje.W czasie pasteryzacji papryka robi się za miękka,a w zalewie ładnie skruszeje.

Witam.
Ja nie wkładam papryki do wrzątku wcale bo póżniej może po zamarynowaniu odchodzić skórka z papryki,natomiast normalnie słoiki z papryką pasteryzuję. taka moja mała uwaga jeszcze...więcej gorczycy na słoik trzeba, w podanym przepisie jest trochę za mało i papryka moze być niewystarczająco twarda.:)Tak w ogóle to przepis jest dobry, Pozdrawiam.
Skomentuj
Oceń:
0
tadira1@wp.pl

tadira1@wp.pl
offline

2009-11-17 17:29
bardZo dobra-mało pracy-dobry efekt
Skomentuj
Oceń:
0
lucynako

lucynako
offline

2010-08-27 12:54
Znam ten przepis...tyle ,że ja przygotowuję zalewę od razu z olejem i najpierw w tej zalewie sparzam paprykę,a potem ją wlewam do słoików...ale papryka SUPER! -polecam :)
Skomentuj
Oceń:
0
DT

DT
offline

2011-02-18 00:54
po jakim czasie papryka jestgotowa do zjedzenia?
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Papryka
Śniadaniowy serek z warzywami Paprykowa pasta ajwar Paprykowa pasta lub ketchup
Uzupełnione smaczki- faszerowane papryki i cukinia Gryczotto ze śliwką i pieczonym filetem Wytrawny omlet na kolacje
Paprykowe śniadanie Paprykowa zupa gulaszowa Papryka z cukinią w zalewie
Papryka w słodkim occie Karkówka w kolorowej papryce Sos warzywny do słoików

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane