Papryka marynowana

lena

Szef Kuchni
Przepisy: 53
zdjęcia: 1 z 1
Papryka marynowana
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 10

Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski i wrzucić na wrzącą wodę na 5 minut, by ją sparzyć.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Papryka marynowana - SKŁADNIKI:

Papryka marynowana - PRZYGOTOWANIE:

Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski i wrzucić na wrzącą wodę na 5 minut, by ją sparzyć. ZALEWA: Wodę, ocet, cukier, sól, zagotować. Odcedzoną gorącą paprykę układać ciasno w słoikach dodać gorczycę, listka laurowego,ziele angielskie i na wierzch do każdego słoika wlać po łyżce oleju. Wrzącą zalewą zalać słoiki i odwrócić słoiki do góry dnem.. Nie pasteryzujemy.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Papryka marynowana (strona 1 z 2)  
anetka

anetka

2008-09-16 16:55
Pyszna
Skomentuj
Oceń:
0
Borubar

Borubar

2008-09-13 09:25
Papryczki są przepyszne, w tym roku właśnie dostałem od rodziny większa ilośc papryki to wykorzystam przepis :)
Skomentuj
Oceń:
0
anetka

anetka

2008-09-16 16:56
Borubar napisał(a):

Papryczki są przepyszne, w tym roku właśnie dostałem od rodziny większa ilośc papryki to wykorzystam przepis :)

Warto zrobić w zimę jak znalazł
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

jolantar
gość

2008-09-18 02:14
a ile octu?
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

IZa
gość

2008-09-28 21:50
A ten ocet 5% czy 10%?
Skomentuj
Oceń:
0
lena

lena

2008-09-29 10:37
IZa napisał(a):

A ten ocet 5% czy 10%?A ten ocet 5% czy 10%?

Ocet 10%.Pozdrawiam.
Skomentuj
Oceń:
0
sandra200

sandra200

2008-11-29 21:56
do ulubionych
Skomentuj
Oceń:
0
milla

milla

2009-09-24 22:32
mniam-mniam:) do ulubionych!!!
Skomentuj
Oceń:
0
lena

lena

2008-09-18 23:17
tak jak w przepisie napisane 0,5 szklanki octu
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

andziulka
gość

2008-09-27 09:37
lena napisał(a):

tak jak w przepisie napisane 0,5 szklanki octu


a dlaczego nie pasteryzujemy? nie popsuje si e ta papryka?
Skomentuj
Oceń:
0
lena

lena

2008-09-27 16:37
andziulka napisał(a):

lena napisał(a):

tak jak w przepisie napisane 0,5 szklanki octu


a dlaczego nie pasteryzujemy? nie popsuje si e ta papryka?

Jak zalejemy gorącą zalewą i po natychmiastowym zamknięciu słoika odwrócimy go do góry dnem,do momentu aż całkowicie wystygną,słoik bez pasteryzowania się zamknie -na pewno się papryka nie popsuje.W czasie pasteryzacji papryka robi się za miękka,a w zalewie ładnie skruszeje.
Skomentuj
Oceń:
0
Lenusia

Lenusia

2009-10-14 15:44
lena napisał(a):

andziulka napisał(a):

lena napisał(a):

tak jak w przepisie napisane 0,5 szklanki octu


a dlaczego nie pasteryzujemy? nie popsuje si e ta papryka?

Jak zalejemy gorącą zalewą i po natychmiastowym zamknięciu słoika odwrócimy go do góry dnem,do momentu aż całkowicie wystygną,słoik bez pasteryzowania się zamknie -na pewno się papryka nie popsuje.W czasie pasteryzacji papryka robi się za miękka,a w zalewie ładnie skruszeje.

Witam.
Ja nie wkładam papryki do wrzątku wcale bo póżniej może po zamarynowaniu odchodzić skórka z papryki,natomiast normalnie słoiki z papryką pasteryzuję. taka moja mała uwaga jeszcze...więcej gorczycy na słoik trzeba, w podanym przepisie jest trochę za mało i papryka moze być niewystarczająco twarda.:)Tak w ogóle to przepis jest dobry, Pozdrawiam.
Skomentuj
Oceń:
0
tadira1@wp.pl

tadira1@wp.pl

2009-11-17 17:29
bardZo dobra-mało pracy-dobry efekt
Skomentuj
Oceń:
0
lucynako

lucynako

2010-08-27 12:54
Znam ten przepis...tyle ,że ja przygotowuję zalewę od razu z olejem i najpierw w tej zalewie sparzam paprykę,a potem ją wlewam do słoików...ale papryka SUPER! -polecam :)
Skomentuj
Oceń:
0
DT

DT

2011-02-18 00:54
po jakim czasie papryka jestgotowa do zjedzenia?
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Papryka
Paprykowa zupa krem Eli Papryka faszerowana kuskusem i kurczakiem Wieprzowa polędwiczka z papryką i cebulą
Nadziana pieczona papryka z kaszą jaglana Tuńczyk z papryką i cebulą Papryka konserwowa
Risotto dla zakochanych  Pikantne leczo z grzankami Pizza z kurczakiem i  papryką
Naleśniki drożdżowe z papryką Zupa  paprykowo - ziemniaczana Papryka faszerowana kaszą i jajkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane