luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Papryka nadziewana feta

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Bardzo smaczne papryki, które przypominają smak lata i wakacji.

Papryka nadziewana feta

Składniki:

Papryka nadziewana feta

 

 

 

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana feta
Papryki umyc, wyciagnac ostroznie nasionka i gotowac 5 min. w posolonej i pocukrzonej wodzie z dodatkiem ziela angielskiego i listka laurowego. Papryki wyciagnac z wody i zostawic do ostygniecia. Serki wymieszac, dodac soli, czosnku i ostrej papryki do smaku. Zimne papryki nadziewac masa serowa. Wylozyc do pojemnika i zalac olejem z dodatkiem soli, ostrej papryki, szczypty cukru, ziela angielskiego i liscia laurowego. Sa juz smaczne na nastepny dzien.

Tagi:

papryka