Strona główna papryka nadziewana kapustą

papryka nadziewana kapustą

bogda46 - Przepis na: papryka nadziewana kapustą offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 158
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
papryka nadziewana kapustą
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

zawsze pod ręką - dodatek do obiadu


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

papryka nadziewana kapustą - SKŁADNIKI:

  • 1 kg kapusty białej
  • 1 kg papryki
  • 2 łyżki soli
  • 2 łyżki octu
  • zalewa :
  • 200 ml octu 10%
  • 3 szkl wody
  • 2 łyżki cukru
  • kilka ziaren pieprzu , gorczyca , liście laurowe , gałązka oregano i bazyli .

papryka nadziewana kapustą - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę poszatkować , zasypać solą , dodać 2 łyżki octu . Wymieszać i odstawić na 30 min. Paprykę przekroić na pół , oczyścić , napełnnić kapustą , ułożyć w słoikach . Zalać gorącą zalewą , potawić do góry dnem do ostygnięcia .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do papryka nadziewana kapustą (strona 1 z 1)  
góralka

góralka
offline

2010-03-21 10:37
Ciekawy przepis, zwłaszcza, że nie trzeba pasteryzować!
Skomentuj
Oceń:
0
iwona3004

iwona3004
offline

2010-03-26 12:00
Zgadzam się z Góralką,rewelacja...często robię sama sałatki w słoikach bo na emigracji na polskich stoiskach w marketach to przeważnie można dostać tylko "sałatkę szwedzką" i korniszony w słoikach,dziękuję za przepis.5!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Marynaty
Marynowane winogrona Marynata do karkówki Marynowana limonka na ostro
Marynata do drobiu z tymiankiem Peklowana szynka z rozmarynem Marynata czosnkowo-ketchupowa do wieprzowiny
Miodowo-paprykowe żeberka z grilla/piekarnika Szwedzkie buraki marynowane Szwedzki ocet raz-dwa-trzy
Papryka w zalewie wg FemmeFatale Suszone pomidory w oliwie Marynata ziołowa do mięsa

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane