bogda46

bogda46

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

papryka nadziewana kapustą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

zawsze pod ręką - dodatek do obiadu

papryka nadziewana kapustą

Składniki:

papryka nadziewana kapustą

  • 1 kg kapusty białej
  • 1 kg papryki
  • 2 łyżki soli
  • 2 łyżki octu

  • zalewa :
  • 200 ml octu 10%
  • 3 szkl wody
  • 2 łyżki cukru
  • kilka ziaren pieprzu , gorczyca , liście laurowe , gałązka oregano i bazyli .

Sposób przygotowania:

papryka nadziewana kapustą

Kapustę poszatkować , zasypać solą , dodać 2 łyżki octu . Wymieszać i odstawić na 30 min. Paprykę przekroić na pół , oczyścić , napełnnić kapustą , ułożyć w słoikach . Zalać gorącą zalewą , potawić do góry dnem do ostygnięcia .