Strona główna papryka nadziewana kapustą

papryka nadziewana kapustą

bogda46 - Przepis na: papryka nadziewana kapustą offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 158
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
papryka nadziewana kapustą
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

zawsze pod ręką - dodatek do obiadu


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

papryka nadziewana kapustą - SKŁADNIKI:

  • 1 kg kapusty białej
  • 1 kg papryki
  • 2 łyżki soli
  • 2 łyżki octu
  • zalewa :
  • 200 ml octu 10%
  • 3 szkl wody
  • 2 łyżki cukru
  • kilka ziaren pieprzu , gorczyca , liście laurowe , gałązka oregano i bazyli .

papryka nadziewana kapustą - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę poszatkować , zasypać solą , dodać 2 łyżki octu . Wymieszać i odstawić na 30 min. Paprykę przekroić na pół , oczyścić , napełnnić kapustą , ułożyć w słoikach . Zalać gorącą zalewą , potawić do góry dnem do ostygnięcia .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do papryka nadziewana kapustą (strona 1 z 1)  
góralka

góralka
offline

2010-03-21 10:37
Ciekawy przepis, zwłaszcza, że nie trzeba pasteryzować!
Skomentuj
Oceń:
0
iwona3004

iwona3004
offline

2010-03-26 12:00
Zgadzam się z Góralką,rewelacja...często robię sama sałatki w słoikach bo na emigracji na polskich stoiskach w marketach to przeważnie można dostać tylko "sałatkę szwedzką" i korniszony w słoikach,dziękuję za przepis.5!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Marynaty
Marynata do karkówki Marynowana limonka na ostro Marynata do drobiu z tymiankiem
Peklowana szynka z rozmarynem Marynata czosnkowo-ketchupowa do wieprzowiny Miodowo-paprykowe żeberka z grilla/piekarnika
Szwedzkie buraki marynowane Szwedzki ocet raz-dwa-trzy Papryka w zalewie wg FemmeFatale
Suszone pomidory w oliwie Marynata ziołowa do mięsa Marynata do mięsa wieprzowego

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane