Strona główna papryka nadziewana kapustą

papryka nadziewana kapustą

bogda46 - Przepis na: papryka nadziewana kapustą offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 158
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
papryka nadziewana kapustą
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

zawsze pod ręką - dodatek do obiadu


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

papryka nadziewana kapustą - SKŁADNIKI:

  • 1 kg kapusty białej
  • 1 kg papryki
  • 2 łyżki soli
  • 2 łyżki octu
  • zalewa :
  • 200 ml octu 10%
  • 3 szkl wody
  • 2 łyżki cukru
  • kilka ziaren pieprzu , gorczyca , liście laurowe , gałązka oregano i bazyli .

papryka nadziewana kapustą - PRZYGOTOWANIE:

Kapustę poszatkować , zasypać solą , dodać 2 łyżki octu . Wymieszać i odstawić na 30 min. Paprykę przekroić na pół , oczyścić , napełnnić kapustą , ułożyć w słoikach . Zalać gorącą zalewą , potawić do góry dnem do ostygnięcia .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do papryka nadziewana kapustą (strona 1 z 1)  
góralka

góralka
offline

2010-03-21 10:37
Ciekawy przepis, zwłaszcza, że nie trzeba pasteryzować!
Skomentuj
Oceń:
0
iwona3004

iwona3004
offline

2010-03-26 12:00
Zgadzam się z Góralką,rewelacja...często robię sama sałatki w słoikach bo na emigracji na polskich stoiskach w marketach to przeważnie można dostać tylko "sałatkę szwedzką" i korniszony w słoikach,dziękuję za przepis.5!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Marynaty
Marynowane winogrona Marynata do karkówki Marynowana limonka na ostro
Marynata do drobiu z tymiankiem Peklowana szynka z rozmarynem Marynata czosnkowo-ketchupowa do wieprzowiny
Miodowo-paprykowe żeberka z grilla/piekarnika Szwedzkie buraki marynowane Szwedzki ocet raz-dwa-trzy
Papryka w zalewie wg FemmeFatale Suszone pomidory w oliwie Marynata ziołowa do mięsa

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane