wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Papryka nadziewana kapustą kiszoną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sprawdzone przez mnie, wyszły pyszne!!!!! Wspaniały dodatek do mięs, dla gości...., polecam!

Papryka nadziewana kapustą kiszoną

Składniki:

Papryka nadziewana kapustą kiszoną

  • 12 sztuk małej papryki białej
  • 60dag kapusty kiszonej (najlepiej gotową z ziołami i marchewką)
  • 2l wody
  • 2 łyżki soli
  • liście laurowe (do dużego słoika 2, do małego 1)
  • ziele angielskie (po 3 do dużego, 2 do małego słoika)
  • po 1 ziarenku pieprzu,

  • Zalewa:
  • 7 szklanek wody
  • 1,5 szklanki octu (ja użyłam octu winnego)
  • 3 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana kapustą kiszoną

Zagotować wodę z solą.

Papryki: odciąć górę , wydrążyc, umyć, wrzucić do wrzacej wody z solą , parzyć ok 5 minut.

Kapustę kiszoną posiekać na mniejsze kawałki, wypełnić papryki, wożyć do słoików, dodać ziele angielskie, liść laurowy, pieprz

Zagotować wodę z octem i cukrem, zalać słoiki z papryką, zakręcić, pasteryzować ok 20 minut w temperaturze ok 100°C