Strona główna Papryka nadziewana mięsem i ryżem

Papryka nadziewana mięsem i ryżem

Mięsa, Papryka, Dania « poprzedni | następny »
elutka - autor przepisu Papryka nadziewana mięsem i ryżem offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 128
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Papryka nadziewana mięsem i ryżem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Papryka nadziewana mięsem i ryżem.


trudność: średne
czas:

Papryka nadziewana mięsem i ryżem - SKŁADNIKI:

  • 25 dkg mielonego mięsa,
  • 5 dkg oleju,
  • 10 dkg cebuli,
  • papryka w proszku,
  • 5 dkg koncentratu pomidorowego,
  • 5 dkg ryżu,
  • sól,
  • mielony pieprz,
  • 10 strąków świeżej (mrożonej) papryki,
  • butelka jogurtu,
  • 1-2 żółtka

Papryka nadziewana mięsem i ryżem - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę bardzo drobno pokrajać i lekko zrumienić na oleju, dodać paprykę w proszku i surowy ryż. Wszystkie składniki zasmażyć, wlać szklankę wody, wymieszać i gotować od 10-15 minut. Przerwać gotowanie, gdy masa zgęstnieje, pozostawić ją, aby przestygła. Do ostudzonej masy dodać mięso, przyprawić solą i mielonym pieprzem, dokładnie wymieszać wszystkie składniki i wyrobić łyżką. Strąki papryki oczyścić z szypułek i usunąć gniazda nasienne. Łyżeczką nałożyć luźno masę do strąków. Strąki ułożyć w płaskim rondlu (1-2 warstwy, wlać szklankę wody i udusić do miękkości, stopniowo uzupełniając odparowaną wodę. Odlać płyn powstały w czasie duszenia papryki. Jogurt rozmieszać z żółtkiem, rozrzedzić ciepłym płynem, wymieszać, polać paprykę i rozgrzać (nie gotować!).



Komentarze do Papryka nadziewana mięsem i ryżem (strona 1 z 1)  
Magdusia1312

Magdusia1312
offline

2008-12-15 12:54
Ja nadziewam serem, ale to tęż może być dobre :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Kiełbaski w ostrym sosie pomidorowym Pasztet z królika w boczkowym płaszczyku Tajskie żeberka z grilla
Grillowany kurczak po tajsku Pasztet wieprzowo grzybowy Gulasz drobiowy w sosie pomidorowym
Golonka z grzybami i kiełkami fasoli mung Filet z kurczaka nadziany suszonymi pomidorami Kurczak po węgiersku
Polędwiczki w sosie truskawkowym Polędwiczka wieprzowa na zielono Cebulowy filet z kurczaka
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane