Strona główna Papryka nadziewana mięsem i ryżem

Papryka nadziewana mięsem i ryżem

Mięsa, Papryka, Dania « poprzedni | następny »
elutka - Przepis na: Papryka nadziewana mięsem i ryżem offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 128
Papryka nadziewana mięsem i ryżem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Papryka nadziewana mięsem i ryżem.


trudność: średne
czas:

Papryka nadziewana mięsem i ryżem - SKŁADNIKI:

  • 25 dkg mielonego mięsa,
  • 5 dkg oleju,
  • 10 dkg cebuli,
  • papryka w proszku,
  • 5 dkg koncentratu pomidorowego,
  • 5 dkg ryżu,
  • sól,
  • mielony pieprz,
  • 10 strąków świeżej (mrożonej) papryki,
  • butelka jogurtu,
  • 1-2 żółtka

Papryka nadziewana mięsem i ryżem - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę bardzo drobno pokrajać i lekko zrumienić na oleju, dodać paprykę w proszku i surowy ryż. Wszystkie składniki zasmażyć, wlać szklankę wody, wymieszać i gotować od 10-15 minut. Przerwać gotowanie, gdy masa zgęstnieje, pozostawić ją, aby przestygła. Do ostudzonej masy dodać mięso, przyprawić solą i mielonym pieprzem, dokładnie wymieszać wszystkie składniki i wyrobić łyżką. Strąki papryki oczyścić z szypułek i usunąć gniazda nasienne. Łyżeczką nałożyć luźno masę do strąków. Strąki ułożyć w płaskim rondlu (1-2 warstwy, wlać szklankę wody i udusić do miękkości, stopniowo uzupełniając odparowaną wodę. Odlać płyn powstały w czasie duszenia papryki. Jogurt rozmieszać z żółtkiem, rozrzedzić ciepłym płynem, wymieszać, polać paprykę i rozgrzać (nie gotować!).


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Papryka nadziewana mięsem i ryżem (strona 1 z 1)  
Magdusia1312

Magdusia1312
offline

2008-12-15 12:54
Ja nadziewam serem, ale to tęż może być dobre :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Sałatka z chipsami Pierś z kurczaka w kurkach Pulpety w sosie myśliwskim
Naleśniki z parówkami Zrazy mielone w sosie cebulowym Suszony schab na włoską nutę
Duszona łopatka z kurkami Pulpeciki cherry Grillowany filet z indyka w pomidorach - na ostro
Schab z wędzonym kurczakiem Pierś z kurczaka zapiekana z kalarepką Schab marynowany suszony

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane