Strona główna Papryka nadziewana mięsem i ryżem

Papryka nadziewana mięsem i ryżem

Mięsa, Papryka, Dania « poprzedni | następny »
elutka - Przepis na: Papryka nadziewana mięsem i ryżem offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 128
Papryka nadziewana mięsem i ryżem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Papryka nadziewana mięsem i ryżem.


trudność: średne
czas:

Papryka nadziewana mięsem i ryżem - SKŁADNIKI:

  • 25 dkg mielonego mięsa,
  • 5 dkg oleju,
  • 10 dkg cebuli,
  • papryka w proszku,
  • 5 dkg koncentratu pomidorowego,
  • 5 dkg ryżu,
  • sól,
  • mielony pieprz,
  • 10 strąków świeżej (mrożonej) papryki,
  • butelka jogurtu,
  • 1-2 żółtka

Papryka nadziewana mięsem i ryżem - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę bardzo drobno pokrajać i lekko zrumienić na oleju, dodać paprykę w proszku i surowy ryż. Wszystkie składniki zasmażyć, wlać szklankę wody, wymieszać i gotować od 10-15 minut. Przerwać gotowanie, gdy masa zgęstnieje, pozostawić ją, aby przestygła. Do ostudzonej masy dodać mięso, przyprawić solą i mielonym pieprzem, dokładnie wymieszać wszystkie składniki i wyrobić łyżką. Strąki papryki oczyścić z szypułek i usunąć gniazda nasienne. Łyżeczką nałożyć luźno masę do strąków. Strąki ułożyć w płaskim rondlu (1-2 warstwy, wlać szklankę wody i udusić do miękkości, stopniowo uzupełniając odparowaną wodę. Odlać płyn powstały w czasie duszenia papryki. Jogurt rozmieszać z żółtkiem, rozrzedzić ciepłym płynem, wymieszać, polać paprykę i rozgrzać (nie gotować!).


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Papryka nadziewana mięsem i ryżem (strona 1 z 1)  
Magdusia1312

Magdusia1312
offline

2008-12-15 12:54
Ja nadziewam serem, ale to tęż może być dobre :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Spaghetti z mięsem mielonym i pomidorami Słoikowa kiełbasa z karkówki z boczkiem i czubricą Kurczak pieczony w jabłkach
Pomidorowy gulasz z papryką Królik z sosem i marchewką Schab w sosie pomidorowym
Niby gulasz z szaszłyka Taco z indykiem i pomidorem Grillowany karczek musztardowy
Kurczak po włosku Czeski gulasz piwny z zasmażaną kapustą Pierogi z mięsem i pieczarkami

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane