mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Papryka nadziewana serem i tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo smaczna przystawka z dwoma rodzajami sera

Papryka nadziewana serem i tuńczykiem

Składniki:

Papryka nadziewana serem i tuńczykiem

 

  • 2 duże strąki czerwonej papryki
  • 2 duże strąki żółtej papryki
  • 250g białego sera
  • 100g sera rokpol
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 2 łyżeczki posiekanego koperku
  • 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
  • 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana serem i tuńczykiem
Papryki umyć, osuszyć. Z każdego strąka odkroić piętkę i ostrożnie wyjąć gniazda nasienne. Posolić wewnątrz. Tuńczyka osączyć z zalewy i rozgnieść widelcem. Ser rokpol rozgnieść na mniejsze kawałki widelcem. Ser biały utrzeć i podzielić na dwie połowy. Do jednej dodać śmietanę, rokpol, koperek, szczypiorek, pieprz i dokładnie wymieszać. Drugą część białego sera utrzeć z olejem, tuńczykiem i doprawić mieloną papryką. Czerwone strąki nadziać serem z ziołami, żółte - serem z tuńczykiem. Paprykę wstawić do lodówki na 2 godziny. Pokroić na 1cm krążki i od razu podawać.