Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Papryka nadziewana twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Paprykę można faszerować również serem twarogowym

Papryka nadziewana twarogiem

Składniki:

Papryka nadziewana twarogiem

 

  • 4 szt papryka czerwona,
  • 40 dag ser twarogowy,
  • 3 łyżki śmietana,
  • 1 ząbek czosnek,
  • 5 łyżek ketchup,
  • 1 łyżeczka tymianek posiekany,
  • 4 łyżki oliwa,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana twarogiem
Z papryki odciąć końcówki od strony łodygi i usunąć gniazda nasienne. Ser przegnieść przez praskę, wymieszać ze śmietaną, ketchupem, rozgniecionym czosnkiem, tymiankiem, solą i pieprzem. Farszem napełniać papryki, przykryć odciętą końcówką, skropić oliwą. Wstawiać do piekarnika i piec około pół godziny w temperaturze 180 stopni.

Tagi:

sery ser papryka