kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Papryka nadziewana twarożkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Papryka nadziewana twarożkiem - pyszna, pełna przypraw masa wypełnia paprykowe krążki.

Papryka nadziewana twarożkiem

Składniki:

Papryka nadziewana twarożkiem

 

  • 2 duże słodkie papryki czerwone
  • 2 duże słodkie papryki zielone
  • 1 łyżka masła
  • 20 dag twarożku
  • 1 serek topiony
  • 2 łyżki natki pietruszki posiekanej
  • ząbek czosnku
  • przyprawy (sól, pieprz, mielona papryka)
  • 1 łyżeczka siekanej marynaty (dynia, grzyby, korniszonki)

 

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana twarożkiem
Paprykę pokroić w krążki grubości 3 cm. Masło, twarożek, topiony serek - rozetrzeć, tak aby stworzyć jednolitą masę. Dodać do smaku wszystkie przyprawy: sól, pieprz, paprykę, natkę pietruszki, marynatę, czosnek najlepiej starty z solą. Wszystko razem wymieszać. Tak stworzona masa ma wypełnić paprykowe krążki.