Strona główna Papryka nadziewana zapiekana

Papryka nadziewana zapiekana

Papryka « poprzedni | następny »
lalunia offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1197
zdjęcia: 1 z 4
Papryka nadziewana zapiekana
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Wyszło rewelacyjnie i smakowało tez tak samo


trudność: łatwe
czas:

Papryka nadziewana zapiekana - SKŁADNIKI:

  • łopatka o,5 kg
  • ryż 2 torebki
  • jajko 1 szt
  • papryka czerwona 1/2 szt
  • papryka zielona 1/2 szt
  • papryka biała 6 szt
  • papryka czerwona mielona ostra
  • pieprz , sól kucharek do smaku
  • sos barbecue Winiar cały

Papryka nadziewana zapiekana - PRZYGOTOWANIE:

1 Łopatkę umyć pokroić i zmielić
2 Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu odcedzić i ostudzić
3 Paprykę zieloną i czerwoną po połowie pokroić drobno w kosteczkę
4 Składniki wymieszać dodać sól kucharek pieprz i sos barbecue wymieszać posmakować czy dobrze jest już doprawione
5 Paprykę biała oczyścić z ziarenek i umyć nadziewać przygotowanym farszem zawinąć w folie aluminiową każdą osobno i zapiekać 1,5 godziny 180 stopniach


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Papryka nadziewana zapiekana  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Papryka
Paprykowa potrawka z dynią podana z makaronem Kurczak w papryce Leczo z zielonej papryki i pieczarek
Papryka faszerowana kaszą i gotowanym kurczakiem Krem z pieczonej papryki Jesienne leczo z kiełbasą
Leczo z dynią Hokkaido Ajwar - sos z papryki i bakłażanu Kurczak w sosie paprykowym z curry i mleczkiem
Ostry mus paprykowy do słoików Papryka w słoikach Jesienna zapiekanka makaronowa

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane