Aleksandra Cichocka

Aleksandra Cichocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 101]

Książka Kucharska: 100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Papryka z pomidorem i z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Surówka bogata w komplet witamin antyoksydacyjnych (witamina C, E i beta-karoten)

Papryka z pomidorem i z czosnkiem

Składniki:

Papryka z pomidorem i z czosnkiem

 

  • 1 łyżka (15 g) oliwy z oliwek
  • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
  • 2 pokrojone w grubą kostkę papryki (jedna żółta druga czerwona) (300 g)
  • 4 pokrojone w grubą kostkę twarde pomidory malinowe (600 g)
  • Świeże listki tymianku
  • Świeżo zmielony czarny pieprz
  • Sałata do dekoracji

Sposób przygotowania:

Papryka z pomidorem i z czosnkiem

Do miski włóż paprykę, pomidory, czosnek, lekko posól, posyp pieprzem, dodaj oliwę z oliwek i posyp świeżymi listkami tymianku.


  87 kcal/porcję.


 Zobacz też zalecenia dietetyczne dla cukrzyków.