mania

mania

Szef Kuchni
[Przepisów: 72]

Paprykarz

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Doskonale na cieplo i na zmno .

Paprykarz

Składniki:

Paprykarz

 

  • 100 g ryżu
  • makrela (mozna uzyc rowniez ryby z puszki najlepiej w oleju np.sledz ilosc wedlog uznania)
  • 2 marchewki
  • olej okolo1/4szkl.
  • 2 cebule
  • koncentrac pomidorowy
  • sol,pieprz.pzpryka ostra do smaku

Sposób przygotowania:

Paprykarz
Ryż ugotowac i przestudzic.Podsmazyc na oleju cebule,marchewke zetrzec na tarce o grubych oczkach i dodac do cebuli dusic ,nastepnie po chwili dodoac koncentrat pomidorowy sol, pieprz i papryke do smaku.Makrele oddzielic od osci i rozdrobnic (lub rybe z puszki) Kiedy warzywa beda miekkie dodac ryz i rybe dokladnie wymieszac nie gotowac juz.Paprykarz mozna przelozyc do sloikow wlac lyzke oleju zakrecic i przechowywac w lodowce przez 2 tyg.(jesli chcemy go dluzej przechowywac w lodowce nie dodajemy ryby tylko sam ryz,rybe dodajemy przed podaniem).