wieza1987

wieza1987

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Paprykarz cielęcy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonały smak dla smakoszy papryarzy w moim domu od wielu lat.

Paprykarz cielęcy.

Składniki:

Paprykarz cielęcy.

 

Sposób przygotowania:

Paprykarz cielęcy.
Mięso umyć, osączyć z wody, oddzielić kości i pokrajać w grubą kostkę o boku 3-4 cm. Następnie osolić, opruszyć mąką, obsmażyc na tłuszczu i włożyć do rondelka. Cebulę pokrajać, przesmażyć na tłuszczu pozostałym zesmazeniem mięsa, ale nie rumienić. Do mięsa dodać cebulę, roztarty z solą ząbek czosnku, około 1/2 szklanki wody i dusić pod przykryciem do miękkości, co trwa ok 40 min, czasem nieco dłużej. Wodę wyparowaną podczas duszenia uzupełniać w miarę potrzeby wodą wrzącą. Gdy mięso jest miękkie, dodać śmietanę wymieszaną z 1 łyżką mąki i mieszając zagotować. Do smaku dodajemy sól i sproszkowaną parykę. Pdawać na okrągłym półmisku z półfrancuskimi lub kładzionymi kluskami, kaszami, ryżem i jarzynami.

Tagi:

mięso papryka