Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 647]

Paprykarz warzywny z kaszą jaglaną

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tradycyjny paprykarz składa się z ryżu, tłustej i wędzonej ryby oraz warzyw. Wersja z kaszą jaglaną jest przepyszna.

Paprykarz warzywny z kaszą jaglaną

Składniki:

Paprykarz warzywny z kaszą jaglaną

 

Dodatkowo:

  • olej

Sposób przygotowania:

Paprykarz warzywny z kaszą jaglaną
Kaszę jaglaną ugotować w 1,5 szklanki wody - z solą i niewielką ilością oleju.

Marchewkę oraz pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić, a czosnek drobniutko posiekać.

Warzywa przełożyć na patelnię z uprzednio rozgrzanym olejem i smażyć kilkanaście minut - do momentu, aż będą miękkie.

Po tym czasie dodać liść laurowy, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy i przyprawy.

Wszystko razem poddusić przez dodatkowe kilka minut.

Następnie należy wyjąć liścia oraz kulki ziela angielskiego, a resztę połączyć z kaszą jaglaną.

Całość krótko zblendować, tak aby pasta miała wyczuwalne kawałki kaszy i warzyw i doprawić do smaku.

Gotowy paprykarz wstawić do lodówki na około 1 godzinę, żeby stężał i dobrze się smarował.