Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Paprykarz z indyka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Podawać z kluskami, ryżem, surówkami

Paprykarz z indyka

Składniki:

Paprykarz z indyka

 

  • 1/2 indyka (część tylna)
  • tłuszcz do smażenia
  • 250 ml śmietany
  • 15 dag cebuli
  • 4 dag koncentratu pomidorowego
  • 2 dag mąki
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do zup
  • papryka mielona do smaku

 

Sposób przygotowania:

Paprykarz z indyka
Mięso umyć, pokroić na kawałki, posypać przyprawami i mąką, obrumienić, dodać drobno pokrajaną cebulę, podsmażyć, skropić wodą i dusić do miękkości na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy. Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z mięsem, chwilę pogotować, dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić.