Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Paprykarz z indyka z kluskami kopytkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Paprykarz jest odmianą gulaszu o węgierskim rodowodzie.

Paprykarz z indyka z kluskami kopytkowym

Składniki:

Paprykarz z indyka z kluskami kopytkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Paprykarz z indyka z kluskami kopytkowym
Mięso z indyka pokroić w kostkę . Cebulę i paprykę w paseczki. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim na rumiano mięso . Przełożyć do rondla . Dodać cebulę , paprykę , ziele angielskie i liście laurowe. Posolić i popieprzyć .Zalać ½ litra wody i dusić na średnim gazie 45 minut. Doprawić do smaku mielona papryką , solą , pieprzem i maggi .Zagęścić mąką .Dodać pokrojone w plasterki kopytka. Podgrzać. Wlać śmietanę. Dobrze wymieszać. Podawać posypany pokrojoną natką pietruszki .