Paprykarz z kurczaka

Magdusia1312 - Przepis na: Paprykarz z kurczaka offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 85
Paprykarz z kurczaka
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 4

podajemy posypany zieleniną z różnego rodzaju kluskami i makaronami


trudność: łatwe
czas:

Paprykarz z kurczaka - SKŁADNIKI:

  • 4 niewielkie filety z kurczaka
  • szklanka śmietany
  • 25 dag. małych pieczarek
  • duża cebula
  • puszka zielonego groszku konserwowego
  • 2 marynowane papryczki
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego [może być cebulowy z łowicza]
  • łyżka pikantnego keczupu
  • sól, pieprz, słodka i ostra mielona papryka, szczypta pieprzu cayenne
  • mąka krupczatka do panierowania
  • olej i smalec
  • zielenina

Paprykarz z kurczaka - PRZYGOTOWANIE:

Porcje kurczaka oprószamy przyprawami wymieszanymi z mąką i smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu, rumieniąc z obu stron. Pod koniec smażenia dorzucamy posiekaną cebulę, całość zasmażamy, uważając, by cebula się tylko zeszkliła, przekładamy mięso do rondla z grubym dnem. mięso w rondlu podlewamy 2 łyżkami wody lub rosołu, naczynie przykrywamy i dusimy na niewielkim ogniu. po 10 min. dodajemy koncentrat, keczup, całe pieczarki, odsączony groszek i drobno pokrojone marynowane papryczki. gdy składniki będą miękkie, dodajemy spienioną śmietanę, podgrzewamy i gdy trzeba doprawiamy do smaku. Sos gotujemy ok. 3 min. na niewielkim ogniu (powinien mieć piękny, czerwony kolor i wyraźny, pikantny smak)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Paprykarz z kurczaka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Sałatka z chipsami Pierś z kurczaka w kurkach Schab z wędzonym kurczakiem
Pierś z kurczaka zapiekana z kalarepką Sałatka z miodowym kurczakiem Obiad z jednej blachy: ziemniaki,kurczak i papryka
Fileciki z cebulką Glazurowane udka z kurczaka Pierś z kurczaka z makaronem
Polędwiczki z kurczaka w sosie Mini roladki z grillowaną dynią i serem Dewolaj z musztardą miodową

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane