Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Paprykarz z łopatką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Smaczny i syty pomysł na obiad.Podajemy ze świeżym pieczywem.Idealnie smakuje w chłodne zimowe dni,ponieważ jest syty i rozgrzewa.

Paprykarz z łopatką

Składniki:

Paprykarz z łopatką

 

  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • pół kg pieczarek
  • 2 duże cebule
  • 2 papryki czerwone
  • 1 puszka groszku zielonego
  • 4 łyżki przecieru pomidorowego
  • sól ,pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Paprykarz z łopatką
1.Mięso oczyszczamy,myjemy,dokładnie osuszamy i kroimy w kostkę.Następnie obsmażamy na odrobinie oleju,i przekładamy do garnka. 2.Warzywa obieramy,myjemy i osuszamy. 3.Paprykę kroimy w paski,cebulę i pieczarki kroimy w talarki. 4.Warzywa każde osobno chwilę przesmażamy na odrobinie oleju i przekładamy do mięsa. 5.Całość zalewamy gorącą wodą i gotujemy do miękkości około 1 godzinę. 6.Pod koniec gotowania dodajemy przecier pomidorowy i odsączony groszek z zalewy . 7.Gotowe danie przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ilość wody zależy jak gęste chcemy mieć danie.

Tagi:

papryka