Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Paprykarz z lososia

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podajemy z szerokim makaronem lub kladzionymi kluskami

Paprykarz z lososia

Składniki:

Paprykarz z lososia

 

Sposób przygotowania:

Paprykarz z lososia
Marchewke,pietruszke,seler i cebule obrac i pokroic,zalac woda,dodac ziele angielskie,ziarna pieprzu,lisc laurowy i sol.Ugotowac a potem odcedzic.Do wrzacego wywaru wlozyc rybe pokrojona w kawalki wielosci polowy pudelka zapalek oraz pokrojone pieczarki.W innym naczyniu rozpuscic maslo i dodac make.Kiedy zasmazka zbieleje dodac smietane.Doprawic sos papryka,pieprzem i sola,polaczyc z wyjetymi z wywaru pieczarkami i kawalkami ryby.Dusic chwile razem,posypac natka.