gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Paprykarz z makrelą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Domowy paprykarz z dodatkiem marynowanych pieczarek. Najlepiej smakuje na drugi dzień po odstaniu w lodówce.

Paprykarz z makrelą i pieczarkami

Składniki:

Paprykarz z makrelą i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Paprykarz z makrelą i pieczarkami
Ryż gotujemy (1 szklanka ryżu-2 szklanki wody). Studzimy.

Dodajemy koncentrat pomidorowy, rozdrobnioną makrelę oraz przyprawy. Mieszamy.

Pieczarki kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników. Mieszamy dokładnie składniki.

Paprykarz wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Najlepiej smakuje na drugi dzień.

Podajemy z pieczywem.

Smacznego ;)