gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 627]

Paprykarz z makreli z selerem marynowanym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Domowy paprykarz z makreli z dodatkiem selera marynowanego, idealny dodatek do świeżego pieczywa. Polecam.

Paprykarz z makreli z selerem marynowanym

Składniki:

Paprykarz z makreli z selerem marynowanym

 

  • 1 makrela wędzona,
  • 150 g ryżu,
  • mały słoiczek selera marynowanego,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka curry,
  • 1 łyżeczka słodkeij papryki,
  • 1 łyżeczka ostrej papryki,
  • 3-4 łyżki oleju,
  • 3 łyżeczki czubate koncentratu pomidorowego.

Sposób przygotowania:

Paprykarz z makreli z selerem marynowanym
Ryż gotujemy do miękkości. Studzimy.

Z makreli pozbywamy się osci i skóry.

Rozdrabniamy rybę.

Ryż łączymy z makrelą, koncentratem, selerem i przyprawami.

Na koniec wlewamy olej i dokładnie mieszamy.

Paprykarz chłodzimy w lodówce ( najlepiej smakuje po nocy w lodówce).

Podajemy z dowolnym pieczywem.

Smacznego ;)