Strona główna Paprykarz z ryb

Paprykarz z ryb

Ryby « poprzedni | następny »
bogusia19 - Przepis na: Paprykarz z ryb offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 222
Paprykarz z ryb
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Paprykarz z ryb - domowy sposób. Pycha.


trudność: średne
czas:

Paprykarz z ryb - SKŁADNIKI:

  • 30 dag filetów,
  • 2 cebule,
  • łyżka tłuszczu,
  • sól,
  • łyżeczka mielonek słodkiej papryki,
  • pół szkl. śmietany,
  • płaska łyzka mąki,
  • zielenina,

Paprykarz z ryb - PRZYGOTOWANIE:

Sprawiona rybę, pokrajaną na kawałki nieco wcześniej osolić. Obraną cebulę pokrajać w krążki i podsmażyć na tłuszczu nie rumieniac. Zalać cebulę ok. 1,5 szkl. wody, lekko osolić. We wrzącej wodzie ułożyć jeden obok drugiego kawałki dorsza, posypać mieloną słodką papryką i pod przykryciem, przy powolnym wrzeniu gotować ok. 20 minut. Następnie zalać śmietaną wymieszaną z mąką i jeszcze kilka minut podgotować. Do sosu można dodać łyżkę koncentratu pomidorowego. Podawać paprykarz z kluskami posypany zieleniną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Paprykarz z ryb  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Szczypiorkowa pasta z makreli Ryba zapiekana z marchewką Śledź w pomidorach z rodzynkami
Morszczuk w cieście piwnym Błyskawiczny makaron z łososiem i rukolą Śledziowa fantazja
Pstrąg z folii z carpaccio z buraków Zapiekanka z dorszem i cukinią Łosoś w boczku z cytryną
Mintaj pieczony z pomidorkami koktajlowymi Mintaj na warzywach Śledzie marynowane

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane