Strona główna Paprykarz z ryb

Paprykarz z ryb

Ryby « poprzedni | następny »
bogusia19 - Przepis na: Paprykarz z ryb offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 222
Paprykarz z ryb
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Paprykarz z ryb - domowy sposób. Pycha.


trudność: średne
czas:

Paprykarz z ryb - SKŁADNIKI:

  • 30 dag filetów,
  • 2 cebule,
  • łyżka tłuszczu,
  • sól,
  • łyżeczka mielonek słodkiej papryki,
  • pół szkl. śmietany,
  • płaska łyzka mąki,
  • zielenina,

Paprykarz z ryb - PRZYGOTOWANIE:

Sprawiona rybę, pokrajaną na kawałki nieco wcześniej osolić. Obraną cebulę pokrajać w krążki i podsmażyć na tłuszczu nie rumieniac. Zalać cebulę ok. 1,5 szkl. wody, lekko osolić. We wrzącej wodzie ułożyć jeden obok drugiego kawałki dorsza, posypać mieloną słodką papryką i pod przykryciem, przy powolnym wrzeniu gotować ok. 20 minut. Następnie zalać śmietaną wymieszaną z mąką i jeszcze kilka minut podgotować. Do sosu można dodać łyżkę koncentratu pomidorowego. Podawać paprykarz z kluskami posypany zieleniną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Paprykarz z ryb  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Jesienny pstrąg Szczupak na maśle z figami Cytrynowo-orzechowy pstrąg
Przegrzebki zapiekane z serem Gruyere Śledzie w śmietanie z żurawiną i jabłkiem Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koperkowym
Tortilla z tuńczykiem, jajkiem i rukolą Wegetariańska kanapka Papaja w tilapii
Wędzony dorsz z sosie dyniowo-marchewkowym. Jajka z farszem Mus z wędzonej makreli z kawiorem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane