Strona główna Paprykarz z ryb

Paprykarz z ryb

Ryby « poprzedni | następny »
bogusia19

Mistrz Kuchni
Przepisy: 222
Paprykarz z ryb
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Paprykarz z ryb - domowy sposób. Pycha.


trudność: średnie
czas:

Paprykarz z ryb - SKŁADNIKI:

  • 30 dag filetów,
  • 2 cebule,
  • łyżka tłuszczu,
  • sól,
  • łyżeczka mielonek słodkiej papryki,
  • pół szkl. śmietany,
  • płaska łyzka mąki,
  • zielenina,

Paprykarz z ryb - PRZYGOTOWANIE:

Sprawiona rybę, pokrajaną na kawałki nieco wcześniej osolić. Obraną cebulę pokrajać w krążki i podsmażyć na tłuszczu nie rumieniac. Zalać cebulę ok. 1,5 szkl. wody, lekko osolić. We wrzącej wodzie ułożyć jeden obok drugiego kawałki dorsza, posypać mieloną słodką papryką i pod przykryciem, przy powolnym wrzeniu gotować ok. 20 minut. Następnie zalać śmietaną wymieszaną z mąką i jeszcze kilka minut podgotować. Do sosu można dodać łyżkę koncentratu pomidorowego. Podawać paprykarz z kluskami posypany zieleniną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Paprykarz z ryb  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Pieczarki nadziewane wędzonym łososiem Śledzie w sosie musztardowym Klasyczny gulasz z małży
Pyszny i szybki łosoś pieczony na patelni Szwedzka sałatka śledziowa Śledzie z rodzynkami
Rybne placuszki Pomarańczowy stek z rekina Domowe paluszki rybne
Miruna w sosie śmietankowo-koperkowym Śledzie z ciecierzycą Filety śledziowe w zalewie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane