Strona główna Paprykarz z ryb

Paprykarz z ryb

Ryby « poprzedni | następny »
bogusia19

Mistrz Kuchni
Przepisy: 222
Paprykarz z ryb
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Paprykarz z ryb - domowy sposób. Pycha.


trudność: średnie
czas:

Paprykarz z ryb - SKŁADNIKI:

  • 30 dag filetów,
  • 2 cebule,
  • łyżka tłuszczu,
  • sól,
  • łyżeczka mielonek słodkiej papryki,
  • pół szkl. śmietany,
  • płaska łyzka mąki,
  • zielenina,

Paprykarz z ryb - PRZYGOTOWANIE:

Sprawiona rybę, pokrajaną na kawałki nieco wcześniej osolić. Obraną cebulę pokrajać w krążki i podsmażyć na tłuszczu nie rumieniac. Zalać cebulę ok. 1,5 szkl. wody, lekko osolić. We wrzącej wodzie ułożyć jeden obok drugiego kawałki dorsza, posypać mieloną słodką papryką i pod przykryciem, przy powolnym wrzeniu gotować ok. 20 minut. Następnie zalać śmietaną wymieszaną z mąką i jeszcze kilka minut podgotować. Do sosu można dodać łyżkę koncentratu pomidorowego. Podawać paprykarz z kluskami posypany zieleniną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Paprykarz z ryb  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Czarny makaron Eli z krewetkami Ryżowy makaron w sosie łososiowo-serkowym Łosoś ze szpinakiem i śmietaną
Pieczony łosoś na dwa sposoby Makaron z wędzonym łososiem i szpinakiem Łososiowe jajka wiosenne
Szczupak w zalewie octowej Kanapki z łososiem, jajkiem i sezonowymi  ziołami Kalmary faszerowane łososiem w sosie ziołowym
Sałatka ryżowa Eli z wędzonym łososiem Makaron pod musztardowym beszamelem Wielkanocne jajka z łososiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane