Bomika

Bomika

Kucharz
[Przepisów: 16]

Paprykarz z tuńczykiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Jak mi zostaje ryż to tworze takie cudo do chleba

Paprykarz z tuńczykiem

Składniki:

Paprykarz z tuńczykiem

 

  • własnym, 1 woreczek ugotowanego ryżu, ogórek kiszony lub konserwowy/niekoniecznie/, keczup, bazylia suszona , czosnek, pieprz i sól

Sposób przygotowania:

Paprykarz z tuńczykiem
W miseczce mieszamy ryż ugotowany z tuńczykiem z puszki razem z sosem, ogórka kroimy bardzo drobniutko i do miski, doprawiamy bazylią, czosnkiem /może być granulowany/, solą, pieprzem, łączymy z keczupem -ilość wg uznania. Jak ktoś woli treściwiej to można keczup połączyć z majonezem ale ja tak nie robię. Gotową masę smarujemy na chlebek lub jemy samodzielnie.. smacznego!

Tagi:

ryż sosy papryka