Paprykarz z wieprzowiny

smakosz 1988 - Przepis na: Paprykarz z wieprzowiny offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 704
Paprykarz z wieprzowiny
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

pikantny paprykarz na wieprzowinie z zieleniną


trudność: łatwe
czas:

Paprykarz z wieprzowiny - SKŁADNIKI:

  • Składniki:
  • 40 dag wieprzowiny z łopatki
  • sól
  • pieprz
  • papryka
  • 2 łyżki mąki
  • 4 dag smalcu lub 2 dag smalcu i dwie łyżki oleju
  • płaska łyżka koncentratu pomidorowego
  • duża cebula
  • 2 łyżki śmietany
  • zielenina

Paprykarz z wieprzowiny - PRZYGOTOWANIE:

Przygotowanie:
Mięso wieprzowe umyć,pokrajać w cienkie równe słupki,oprószyć solą,pieprzem,papryką i 1 łyżką mąki,obrumienić na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron.
Dodać cebulę i jeszcze razem krótko smażyć.Zalać wodą w takiej ilości,aby pokryła mięso,powoli dusić aż będzie miękkie.Pozostałą mąkę wymieszać ze śmietaną lub kefirem,podprawić potrawę,dodać koncentratu pomidorowego i zagotować.Wsypać paprykę i zieleninę.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Paprykarz z wieprzowiny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Leczo warzywne z kiełbasą Wątróbka z jabłkami Zupa warzywna z pomidorami
Kanapki w jajku z pomidorem Fasolka po bretońsku Kurczak z fasolką szparagową
Mielone z antonówką i papryką Cukinia zapiekana z kaszanką Kurczak po włosku
Żeberka w pomidorach Łopatka duszona z białą cebulą  Soczyste żeberka w keczupie

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane