smakosz 1988

smakosz 1988

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 704]

Paprykarz z wieprzowiny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pikantny paprykarz na wieprzowinie z zieleniną

Paprykarz z wieprzowiny

Składniki:

Paprykarz z wieprzowiny

  • Składniki:
  • 40 dag wieprzowiny z łopatki
  • sól
  • pieprz
  • papryka
  • 2 łyżki mąki
  • 4 dag smalcu lub 2 dag smalcu i dwie łyżki oleju
  • płaska łyżka koncentratu pomidorowego
  • duża cebula
  • 2 łyżki śmietany
  • zielenina

Sposób przygotowania:

Paprykarz z wieprzowiny

Przygotowanie:
Mięso wieprzowe umyć,pokrajać w cienkie równe słupki,oprószyć solą,pieprzem,papryką i 1 łyżką mąki,obrumienić na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron.
Dodać cebulę i jeszcze razem krótko smażyć.Zalać wodą w takiej ilości,aby pokryła mięso,powoli dusić aż będzie miękkie.Pozostałą mąkę wymieszać ze śmietaną lub kefirem,podprawić potrawę,dodać koncentratu pomidorowego i zagotować.Wsypać paprykę i zieleninę.

Redakcja poleca: