Paprykarz z wieprzowiny

smakosz 1988 - Przepis na: Paprykarz z wieprzowiny offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 704
Paprykarz z wieprzowiny
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

pikantny paprykarz na wieprzowinie z zieleniną


trudność: łatwe
czas:

Paprykarz z wieprzowiny - SKŁADNIKI:

  • Składniki:
  • 40 dag wieprzowiny z łopatki
  • sól
  • pieprz
  • papryka
  • 2 łyżki mąki
  • 4 dag smalcu lub 2 dag smalcu i dwie łyżki oleju
  • płaska łyżka koncentratu pomidorowego
  • duża cebula
  • 2 łyżki śmietany
  • zielenina

Paprykarz z wieprzowiny - PRZYGOTOWANIE:

Przygotowanie:
Mięso wieprzowe umyć,pokrajać w cienkie równe słupki,oprószyć solą,pieprzem,papryką i 1 łyżką mąki,obrumienić na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron.
Dodać cebulę i jeszcze razem krótko smażyć.Zalać wodą w takiej ilości,aby pokryła mięso,powoli dusić aż będzie miękkie.Pozostałą mąkę wymieszać ze śmietaną lub kefirem,podprawić potrawę,dodać koncentratu pomidorowego i zagotować.Wsypać paprykę i zieleninę.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Paprykarz z wieprzowiny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Roladki z piersi kurczaka z papryką i z szynką Duszona marchewka Kolorowe leczo wg Onego
Potrawka z kurczaka z papryką Mięsna pizza w ostrym sosie pomidorowym Mięsne żeberka pieczone w piekarniku
Karkówka w sosie grzybowym Dorsz w płatkach owsianych Schab zapiekany w kapuście z pomidorem
Leczo z czerwoną papryką Leczo z cukinią Wątróbka z jabłkiem i marchwią

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane