Paprykarz z wieprzowiny

smakosz 1988 - Przepis na: Paprykarz z wieprzowiny offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 704
Paprykarz z wieprzowiny
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

pikantny paprykarz na wieprzowinie z zieleniną


trudność: łatwe
czas:

Paprykarz z wieprzowiny - SKŁADNIKI:

  • Składniki:
  • 40 dag wieprzowiny z łopatki
  • sól
  • pieprz
  • papryka
  • 2 łyżki mąki
  • 4 dag smalcu lub 2 dag smalcu i dwie łyżki oleju
  • płaska łyżka koncentratu pomidorowego
  • duża cebula
  • 2 łyżki śmietany
  • zielenina

Paprykarz z wieprzowiny - PRZYGOTOWANIE:

Przygotowanie:
Mięso wieprzowe umyć,pokrajać w cienkie równe słupki,oprószyć solą,pieprzem,papryką i 1 łyżką mąki,obrumienić na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron.
Dodać cebulę i jeszcze razem krótko smażyć.Zalać wodą w takiej ilości,aby pokryła mięso,powoli dusić aż będzie miękkie.Pozostałą mąkę wymieszać ze śmietaną lub kefirem,podprawić potrawę,dodać koncentratu pomidorowego i zagotować.Wsypać paprykę i zieleninę.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Paprykarz z wieprzowiny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Łopatka pieczona z fasolką Filet z kurczaka w musztardzie chrzanowej Kurczak z mozarellą i orzechami
Rolada indycza z suszonymi jabłkami i żurawiną Meksykański kurczak mole Pieczeń gryczana z pieczarkami
Udka pieczone z serem i salami Dorada marynowana na żółto Rolada z kaszą gryczaną i świeżą śliwką
Kapusta z kiełbasą w białym sosie Malinowe tobołki Pulpeciki mięsno- ryżowe

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane