Paprykarz z wieprzowiny

smakosz 1988 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 704
Paprykarz z wieprzowiny
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

pikantny paprykarz na wieprzowinie z zieleniną


trudność: łatwe
czas:

Paprykarz z wieprzowiny - SKŁADNIKI:

  • Składniki:
  • 40 dag wieprzowiny z łopatki
  • sól
  • pieprz
  • papryka
  • 2 łyżki mąki
  • 4 dag smalcu lub 2 dag smalcu i dwie łyżki oleju
  • płaska łyżka koncentratu pomidorowego
  • duża cebula
  • 2 łyżki śmietany
  • zielenina

Paprykarz z wieprzowiny - PRZYGOTOWANIE:

Przygotowanie:
Mięso wieprzowe umyć,pokrajać w cienkie równe słupki,oprószyć solą,pieprzem,papryką i 1 łyżką mąki,obrumienić na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron.
Dodać cebulę i jeszcze razem krótko smażyć.Zalać wodą w takiej ilości,aby pokryła mięso,powoli dusić aż będzie miękkie.Pozostałą mąkę wymieszać ze śmietaną lub kefirem,podprawić potrawę,dodać koncentratu pomidorowego i zagotować.Wsypać paprykę i zieleninę.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Paprykarz z wieprzowiny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Pieczony dorsz z małymi cukiniami i pesso Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką Dorsz zapiekany z dynią i pieczarkami
Rosół orientalny z kurczaka Naleśniki z mięsem i warzywami Dyniowy gulasz ala leczo z klopsikami
Filet w sosie kminkowym Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym na ostro Rozgrzewające leczo z makaronem
Kurczak z estragonową salsą verde Roladki drobiowe z serem i szpinakiem Krokiety po rusku

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane