Paprykarz z wieprzowiny

smakosz 1988

Srebrny Ekspert
Przepisy: 704
Paprykarz z wieprzowiny
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

pikantny paprykarz na wieprzowinie z zieleniną


trudność: łatwe
czas:

Paprykarz z wieprzowiny - SKŁADNIKI:

  • Składniki:
  • 40 dag wieprzowiny z łopatki
  • sól
  • pieprz
  • papryka
  • 2 łyżki mąki
  • 4 dag smalcu lub 2 dag smalcu i dwie łyżki oleju
  • płaska łyżka koncentratu pomidorowego
  • duża cebula
  • 2 łyżki śmietany
  • zielenina

Paprykarz z wieprzowiny - PRZYGOTOWANIE:

Przygotowanie:
Mięso wieprzowe umyć,pokrajać w cienkie równe słupki,oprószyć solą,pieprzem,papryką i 1 łyżką mąki,obrumienić na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron.
Dodać cebulę i jeszcze razem krótko smażyć.Zalać wodą w takiej ilości,aby pokryła mięso,powoli dusić aż będzie miękkie.Pozostałą mąkę wymieszać ze śmietaną lub kefirem,podprawić potrawę,dodać koncentratu pomidorowego i zagotować.Wsypać paprykę i zieleninę.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Paprykarz z wieprzowiny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Ragoût miesno-warzywne Kotlety ryżowe z sosem pomidorowym Klopsiki z dodatkiem musztardy
Schabowe plastry na kapuście kiszonej Klopsiki z buraczków Roladki schabowe nadziewane
Kluski na parze z jagodami Wegańska zupa warzywna z dynią hokkaido, brukselką Faszerowane kalarepki
Udka pieczone w marynacie z sosem teriyaki Skrzydełka w marynacie musztardowo-miodowej Pizza z pieczarkami i kurczakiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane