iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Paprykaż z bakłażanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Paprykarz z bakłażanem na ciepło

Paprykaż z bakłażanem

Składniki:

Paprykaż z bakłażanem

 

 

Sposób przygotowania:

Paprykaż z bakłażanem
Paprykę czerwona myjemy usuwamy gniazdo nasienne .Cebule obieramy ,pora myjemy . Ryż najlepiej brązowy gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie .Po ugotowaniu odcedzamy i wyciągamy z z woreczka. Paprykę czerwoną myjemy i kroimy drobno.Cebulę siekamy ,pora kroimy w plasterki . Na oliwie podsmażamy paprykę pora i cebulę . Dodajemy przecier pomidorowy ok 3 łyżki . Dodajemy lekko odcedzonego tuńczyka i ryż . Mieszamy . Wszystko razem . Bakłażana kroimy w plasterki solimy odstawiamy . Po ok 10 min płuczemy wycieramy kropimy oliwa i grillujemy . Tniemy na kawałki i dodajemy do paprykarza .Doprawiamy pieprzem i solą do smaku .