Strona główna Papryki faszerowane kuskusem

Papryki faszerowane kuskusem

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2778
MODERATOR
zdjęcia: 1 z 5
Papryki faszerowane kuskusem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Bardzo smakowity dodatek do II dań – drobiu smażonego lub pieczonego


trudność: łatwe
czas:

Papryki faszerowane kuskusem - SKŁADNIKI:

  • 3/4 szklanki kuskusu
  • bulion drobiowy w ilości takiej by zakrył wsypany do miseczki kuskus ( ok. 1-1,5 szklanki )
  • 3 łyżki masła
  • 6 łyżek pokrojonej natki pietruszki
  • 4 łyżki oleju

Papryki faszerowane kuskusem - PRZYGOTOWANIE:

Wsypać w miseczkę suchy kuskus .Zalać gorącym bulionem i zostawić aż wchłonie cały bulion. Do gorącego kuskusu dodać masło , 3 łyżki oleju i wymieszać .Dosypać natkę pietruszki . Dobrze wymieszać . Z papryk ściąć wierzchy pozostawiając odcięte denka ( po usunięciu ogonka) . Wydrążyć usuwając gniazda nasienne .Wypełnić kuskusem . Ułożyć w garnku do gotowania na parze smarując wcześniej papryki olejem z wierzchu. ,,Denka" również położyć do gotowania .Gotować ok. 15 minut od chwili kiedy woda w dolnym garnku zacznie wrzeć. Podawać na ciepło w całości lub przekrojone na pół ( łódeczki).


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Papryki faszerowane kuskusem  

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane