Strona główna Papryki faszerowane kuskusem

Papryki faszerowane kuskusem

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2797
MODERATOR
zdjęcia: 1 z 5
Papryki faszerowane kuskusem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Bardzo smakowity dodatek do II dań – drobiu smażonego lub pieczonego


trudność: łatwe
czas:

Papryki faszerowane kuskusem - SKŁADNIKI:

  • 3/4 szklanki kuskusu
  • bulion drobiowy w ilości takiej by zakrył wsypany do miseczki kuskus ( ok. 1-1,5 szklanki )
  • 3 łyżki masła
  • 6 łyżek pokrojonej natki pietruszki
  • 4 łyżki oleju

Papryki faszerowane kuskusem - PRZYGOTOWANIE:

Wsypać w miseczkę suchy kuskus .Zalać gorącym bulionem i zostawić aż wchłonie cały bulion. Do gorącego kuskusu dodać masło , 3 łyżki oleju i wymieszać .Dosypać natkę pietruszki . Dobrze wymieszać . Z papryk ściąć wierzchy pozostawiając odcięte denka ( po usunięciu ogonka) . Wydrążyć usuwając gniazda nasienne .Wypełnić kuskusem . Ułożyć w garnku do gotowania na parze smarując wcześniej papryki olejem z wierzchu. ,,Denka" również położyć do gotowania .Gotować ok. 15 minut od chwili kiedy woda w dolnym garnku zacznie wrzeć. Podawać na ciepło w całości lub przekrojone na pół ( łódeczki).


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Papryki faszerowane kuskusem  

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane