Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi

  • 12
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Niedrogie i efektowne danie, które znika w okamgnieniu

Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi

Składniki:

Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi

 

 

 

Sposób przygotowania:

Papryki faszerowane po meksykańsku Mimi
Na poczatek smazymy mieso i odrazu przyprawiamy. Po ok. 5 minutach dodajemy pokrojone w kostke por i cebule.W tym czasie wstawiamy gotujemy ryz zgodnie z instrukcja na opakowaniu, aby nie zmarnowac zbyt wiele czasu. Mieso z warzywami smazymy jakies 10 minut, aby cebula sie zeszklila. W tym czasie kroimy w dosc duza kostke pomidoryz puszki (tak pokrojone latwiej rozpadna sie w trakcie smazenia) Po ok.5 minutach dodajemy czerwona fasole, bez zalewy.To wszystko mozemy zostawic na wolnym ogniu, pod przykryciem i mozemy zabrac sie za papryki. Wydrazamy je i czyscimy. Wlewamy do nich goraca wode, aby szybciej sie upiekly. Teraz mieszamy ryz z farszem i dodajemy ok lyzeczki sosu chilii i lyzke masla.Gotujemy prze 3 minutki.Wylewamy wode z papryk i napelniamy je farszem.Na farszu robimy szlaczek z sosu chili. Wkladamy do piekarnika (w naczyniu zarodopornym) nagrzanego do 150 stroni C, na 30 minut.Na ostatnie 5 minut posypujemy wierzch papryk, startym serem.Smacznego :)