paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Papryki faszerowane spaghetti

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Czerwone papryki z farszem z mięsa mielonego makaronu spaghetti i przecieru razem pieczone, syte i pyszne.

Papryki faszerowane spaghetti Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Papryki faszerowane spaghetti

 

  • papryka czerwona 6 szt
  • makaron spaghetti 15 dag
  • cukier 1 łyżeczka
  • przecier pomidorowy 50 dag
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • czosnek 3 ząbki
  • bazylia suszona do smaku
  • mięso mielone 30 dag
  • oliwa z oliwek 4 łyżki

Sposób przygotowania:

Papryki faszerowane spaghetti
Z papryk odciąć górną część i wydrążyć gniazda nasienne.

Przeciśnięty czosnek zeszklić na rozgrzanej oliwie i wlać przecier gotować około 2 minut mieszając. Dodać podsmażone mięso mielone, razem podsmażać jeszcze około 2-3 minut doprawić do smaku. Mięso z przecierem wymieszać z ugotowanym wcześniej makaronem.

Do papryk włożyć farsz.

Piecz w temp. 190 stopni aż papryki będą miękkie.
Faszerowane spaghetti papryki
Z papryk odciąć górną część i wydrążyć gniazda nasienne.
Faszerowane spaghetti papryki
. Dodać podsmażone mięso mielone, razem podsmażać jeszcze około 2-3 minut doprawić do smaku.
Faszerowane spaghetti papryki
Mięso z przecierem wymieszać z ugotowanym wcześniej makaronem.
Faszerowane spaghetti papryki
Do papryk włożyć farsz. Piecz w temp. 190 stopni aż papryki będą miękkie.