blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Papryki z farszem mięsnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawdę polecam!

Papryki z farszem mięsnym

Składniki:

Papryki z farszem mięsnym

 

  • czerwona lub zielona papryka
  • cebula
  • 20 dag mięsa mielonego
  • olej
  • 1/2 szklanki ugotowanego ryżu
  • Łyżka posiekanej natki
  • łyżeczka przyprawy do mielonego
  • sól
  • pieprz
  • plasterki warzyw

Sposób przygotowania:

Papryki z farszem mięsnym
Papryki oszyść z nasion, rozcinając tylko z jednej strony. Umyj i osusz. Cebulę obierz i posiekaj. Podsmaż z mięsem na oleju, dodaj ryż, natkę, przyprawę do mielonego. Dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj. Napełnij farszem papryki, zepnij szpadkami do szaszłyków. Ułóż w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu. Zapiekaj 20 min w temp. 200°C. Na wystające z papryk szpadki nabij przeznaczone do dekoracji plasterki warzyw.