Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Paprykowy gulasz z żołądków drobiowych

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Paprykowy gulasz z żołądków drobiowych- doskonała propozycja obiadowa dla całej rodziny. Warto ją przygotować.

Paprykowy gulasz z żołądków drobiowych

Składniki:

Paprykowy gulasz z żołądków drobiowych

 

Sposób przygotowania:

Paprykowy gulasz z żołądków drobiowych
1. Żołądki przekładam do garnka, zalewam wodą i zagotowuję. Wodę odcedzam. Na maśle podsmażam żołądki. Mięso zalewam wodą (tak by było zanurzone). Dodaję paprykę mieloną, liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotuję na małym ogniu około godziny. 

2. Paprykę oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w kostkę. Marchewkę obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieram, kroję w kostkę i szklę na oliwie. Paprykę, marchewkę i podsmażoną cebulę dodaję do gulaszu. Mieszam i gotuję 20 minut. Gulasz doprawiam do smaku solą, pieprzem, majerankiem i oregano.  

Tagi:

gulasz podroby